7 overraskende grunner til at du bør sove med hunden din i senga hver natt

Er det bra eller dumt å la hunden sove i senga? Hundeeiere har ulike holdninger til nettopp dette. Noen mener at det er uhygenisk, men andre mener at det er noe av det mest koselige man kan gjøre. Nå viser forskning at det faktisk er store fordeler ved å sove sammen med hunden.

En undersøkelse med 150 deltakere fra Center for Sleep Medicine, ved den anerkjente Mayo-klinikken i Arizona, har kommet fram til noen spennende resultater for alle dyreelskere.

56 prosent av deltakerne fortalte at de deler seng eller soverom med en hund eller en katt. Blant disse opplyser også 41 prosent at dyrene gjør at de sover bedre om natten. Forklaringen var at dyrene fikk deltakerne til å sove mer avslappet og at de følte seg mer trygge med kjæledyrene ved sin side.

Er du fremdeles ikke overbevist? Her får du sju gode grunner til hvorfor det er bra å sove med hunden i senga.

1. De trøster deg

Å kjenne nærheten av en annen når man sover er den beste formen for trøst. En klem fra sin beste venn før man skal sove får de fleste i bedre humør.

2. De hjelper deg med å sovne

Mange har problemer med å sovne, men en hund reduserer stress og gjør det roligere – noe som igjen gjør det lettere å sovne.

3. De reduserer stress og angst

Det er rikelig med bevis for at hunder reduserer stress. For eksempel brukes terapihunder til å redusere stress hos syke mennesker.

4. De gir varme

Hunder vil gjerne ligge tett. Det kan selvfølgelig være et problem om sommeren, men i de kalde vintermånedene er det godt med litt ekstra varme i senga.

5. De reduserer risikoen for depresjon

Hunder gir ubetinget kjærlighet. Hvis man lider av depresjon kan man faktisk få det bedre hvis man har en hund.

6. De får deg til å føle deg trygg

Forskningen viser at man føler seg trygg hvis man ligger ved siden av en annen i senga. Noen sover ved siden av sin partner, mens andre mener at en hund eller en katt kan gi en like stor trygghetsfølelse.

7. Det er bra for hunden din

Det er ikke bare du som får det bedre av å ha hunden i senga – hunden vil også verdsette det. Det er ingen andre i verden som elsker din hund like høyt som deg. Så hvis du tar med deg hunden i senga, vil du garantert gjøre hundens liv bedre.

Del gjerne videre med både de som sover med hund i senga og med de som er litt skeptiske til dette. Hva mener du?