Den barnløse bonden donerte en ambulanse til det lokale sykehuset. Det skapte en kjede av vennlighet.

Å gi noe tilbake til mennesker som betyr mye er noe av det fineste man kan gjøre. Og det varmer ekstra i hjertet når noen gjør det etter de har gått bort. Fred Pitzner var en barnløs, pensjonert bonde i Gaylord, Minnesota. Når han gikk bort hadde han ett spesielt ønske i testamentet sitt, som ingen visste om. Det viste seg at Fred ville donere drøye 1,5 millioner kroner til sykesøstrene på ambulanseavdelingen i byen. Pengene skulle gå til å kjøpe en ny ambulanse. Og det kunne ha endt med denne fine historien, hvis det ikke hadde vært for at skjebnen ville noe annet. For Freds generøse gave satte i gang en kjedereaksjon som ingen noensinne kunne ha forestilt seg… 

Skarmavbild 2016-06-29 kl. 10.04.28

Den pensjonerte bonden Fred Pitzner gikk bort i 2012, 70 år gammel. I testamentet sitt oppga han at 1,5 millioner av arven sin skulle gå til det lokale sykehuset i hjembyen hans, Gaylord, Minnesota. Pengene skulle gå til en ny ambulanse.

Skarmavbild 2016-06-29 kl. 10.05.53

Ambulansepersonalet fikk en smule sjokk når de fikk nyheten om den generøse gaven. Sjefen for ambulansepersonalet, Tom Webster, fant også på en perfekt løsning til hva ambulansepersonalet skulle gjøre med den gamle ambulansen. 

Skarmavbild 2016-06-29 kl. 10.07.42

De bestemte seg for å også gi noe tilbake, for å hedre Freds fine gest. Så de donerte den gamle ambulansen sin til sykehuset i nabobyen, Comfrey. Tom Webster så frem til å gjengjøre den vennlige gesten Fred hadde gjort for dem. 

Skarmavbild 2016-06-29 kl. 10.07.55

Men innen ambulansebemanningen i Gaylord hadde fått den nye ambulansen sin og Comfrey fikk deres ambulanse, ble sykehussjefen Tom påkjørt av en lastebil som har fullastet med grus. 

Han var ute å syklet når ulykken inntraff og hadde ingen sjanse. Han døde av skadene han pådro seg. Kollegene på ambulanseenheten ble overveldet, Tom skulle aldri få se den vennlige gesten tre i kraft. Men historien slutter ikke der… 

Skarmavbild 2016-06-29 kl. 10.15.00

For sykehuset i Comfrey ville ikke være dårligere. I en slags kjedereaksjon av vennlighet og generøsitet donerte Comfrey sin gamle ambulase, med 27 år på veien, til kollegaene sine i byen Sanborn. 

Skarmavbild 2016-06-29 kl. 10.16.34

Mange lurer kanskje på hva sykehuset i Sanborn skulle med en 27 år gammel ambulanse, men den gikk som en klokke og hadde all nødvendig utrustning. Dessuten hadde sykehuset i Sanborn aldri hatt tilgang til en ambulanse tidligere, de måtte ta sine egne biler når de dro ut på nødanrop.

Og i begynnelsen av juni skjedde den store byttedagen av ambulaser, en mildt sagt følelsesladet stund!

Skarmavbild 2016-06-29 kl. 10.17.33

Du kan se hele kjeden av vennlighet og den fantastiske historien i videoen under:  

Del dette videre hvis du tror at en liten gest av vennlighet kan strekke seg veldig, veldig langt.