Det folk gjør mot den 6 år gamle jenta er helt forferdelig – mannen på slutten er verst av alle

Tenk deg at du går forbi folkemylderet i sentrum da du plutselig får øye på en ensom, velkledd liten jente som ser ut til å ha mistet foreldrene sine. Hva gjør du?

Uten å tvile svarer nok mange at de ville spurt henne om hva som har hendt. Men hva skjer dersom man snur opp ned på scenarioet og den seks år gamle jenta er hjemløs og møkkete? Kommer folk bort for å hjelpe eller bryr deg seg ikke?

UNICEF gjennomførte dette som et sosialt eksperiment, og svaret er både overrakende og sjokkerende. Selv om det er en fiktiv situasjon, så er menneskenes reaksjoner genuine og det er skremmende å se.

Eksperimentet er innspilt i byen Tbilisi og er tekstet på engelsk, men det holder å se bildene for å forstå budskapet: at vi må forandre våre holdninger mot de 150 millioner hjemløse barn som finnes i denne verden og som daglig blir utestengt fra samfunnet.

Det er vanskelig å ikke bli sint når man ser dette. Det spiller ingen rolle hvor vi kommer fra, hvordan vi ser ut eller hva som har skjedd med oss – alle skal behandles som likeverdige mennesker!

Del gjerne videre for hvis du er enig!