Her er den berømte japanske metoden som forbedrer holdningen din og hjelper deg ned i vekt

I 10 lange år har den kjente japanske doktoren og medisinske pioneren Toshiki Fukutsudzi kjempet for å utvikle en metode for å forhindre dårlig holdning i ryggen. Hun ble kjent i hjemlandet, og fikk mye oppmerksomhet etter å ha publisert en bok som viste hvordan man kunne forkjempe en dårlig holdning, overvinne ryggproblemer og styrke magemusklaturen. Den bestselgende boken hennes har solgt over seks millioner kopier i Asia. Dr. Fukutsudzi spesialiserer seg i å behandle pasienter med problemer i bekkenet og å redusere fett rundt livet.

Jeg tar alltid disse typer «behandlinger» med en klype salt, så ikke ta dem alt for seriøst, du heller. Denne metoden har blitt veldig popuær og jeg kan ikke føle meg annet enn fristet til å prøve den. Men selvfølgelig, dersom man har store problemer med ryggen, bør du kontakte legen din også. Så hvorfor ikke gi det en sjanse? Det er jo tross alt veldig enkelt og det tar kun fem minutter.

Slik virker det:

Rull et vanlig håndkle for å forme en tykk og stabil «pølse». Hold det på plass slik med litt tape eller en tau. Legg deg ned på ryggen på en flat og hard overflate – senger og sofaer er for myke. Plasser håndkledet på høyde med navelen din, hvor ryggraden begynner å krumme seg.

höjd

Når du er i riktig stilling, plasser beina med samme avstand som skuldrene dine, samtidig som tærne dine bøyes inn mot hverandre. Strekk armene dine over hodet, håndflater ned, slik at lillefingerne dine berører hverandre. Bli i denne stillingen i fem minutter. Øvelsen føles kanskje litt vond de første gangene, men prøv å hold i fem minutter – det blir lettere for hver gang du gjør det. 

höjd1

For best resultat, repeter denne øvelsen 3 ganger daglig i noen uker. 

dårskap

Metoden høres kanskje alt for enkel ut til å faktisk gi noen resultater, men som jeg sa, jeg tror ikke du har noe å tape, så føl deg fri til å eksprimentere. Jeg vet at i alle fall jeg kommer til å prøve det! Del denne videre hvis du kjenner noen som har problemer med ryggen.

Kilde