Syv modige kvinner redder 100 hester fra å drukne

En flokk på omkring 100 hester var strandet på en liten øy i Nederland. En fryktelig storm hadde ført til at vannstanden hadde steget, og hestene kom seg ikke tilbake til land.

19 av hestene hadde allerede druktnet, mens de som overlevde var på øya i tre dager. Hestene fikk mat av brannmenn og dyrevernsaktivister, men de slet med å finne ut hvordan de kunne redde dem.

Til slutt kom sju modige kvinner til hestenes unnsetning.

I 2006 ble den nederlandske byen Marrum nær Amsterdam rammet en kraftig storm. Stormen førte til oversvømmelse og enorme vannmengder, og midt oppe i det hele ble 100 hester strandet.


© Youtube

I tre dager var hestene fanget på den lille øye. Mens den kalde vinden pisket dem og iskaldt regn gjorde dem kalde, forsøkte hestene å stå så tett som mulig for å holde på varmen.

Man forsøkte flere ganger å redde hestene, men det var vanskelig å få dem inn til land.

Den tredje dagen skjedde det likevel noe. Norma Miedema hadde skrevet et innlegg på en forum på nett hvor hun ba om hjelp til å redde hestene. I innlegget etterlyste hun ryttere som ikke var redde for vann. Tanken var å samle en gjeng ryttere, seile ut til øya og forsøke å ri hestene tilbake til l and.

Syv modige kvinner i alderen 19-40 år meldte seg, og de hadde kun ett mål for øyet.

Redningsaksjonen ble en suksess og hestene kom seg trygt tilbake på land.


© Youtube

Senere ble det satt opp et minnesmerke for å ære kvinnene og deres heltemodige innsats – de hadde risikert sitt eget liv for å redde hestene.

Nedenfor kan du se en video av hele redningsaksjonen:

Disse kvinnene fortjener virkelig å hylles! For en imponerende innsats! Del gjerne denne artikkelen videre med dine venner hvis du er enig.