Foto: Shutterstock

Kong Charles i stor sorg: Delte spesielt ønske etter begravelsen

Etter dronning Elizabeths død har sorgen fylt meget for Storbritannias nye kong Charles, som hadde et helt spesielt ønske etter begravelsen.

Mandag 19. september ble den britiske dronning Elizabeths begravelse holdt. For mange mennesker var sorgen stor, og begravelsen var deres siste farvel med dronning Elizabeth.

Men kong Charles hadde et helt spesielt ønske i forbindelse med tapet av sin kjære mor, som han har trengt tid til å sørge over.

Foto: Shutterstock

Derfor hadde kong Charles et ønske om at hoffsorgen skulle vare i en uke etter begravelsen.

Det var meldingen fra det britiske kongehuset, som svart på hvitt kom med en formell kunngjøring om at hoffsorgen skulle vare til 26. september, skriver B.T.

Det har en helt konkret betydning for den britiske kongefamilien og deres ansatte.

Ifølge B.T betyr det nemlig at de må gå i svart, akkurat som det for militæret betyr at de må bruke sørgekluter ved seremonielle begivenheter.

Frem til denne uken ble det ikke forventet at de kongelige medlemmene av kongefamilien skulle jobbe eller delta i private arrangementer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Shutterstock

Ifølge B.T. vil det britiske kongehuset fortsette å flagge på halv stang, men det samme forventes ikke av offentlige institusjoner.

LES MER: Britiske kongehuset offentliggjør rørende bilde etter Elizabeths begravelse – slik ser familiegravstenen ut nå

Send gjerne dine varme tanker til kong Charles i kommentarfeltet under artikkelen på Facebook.