Hedda Kise letter på sløret om usynlige sykdommen

Hedda Kise var lenge en av de mest profilerte programlederne på TV 2. Den varme og sjarmerende TV-profilen gjorde inntrykk nettopp på grunn den varme personligheten.

Som 24-åring ble hun programleder i «God morgen Norge» og hadde sending tre og en halv time hver dag, hver uke. Det i tillegg til jobben i «God kveld Norge».

For noen år siden fikk Hedda en nedslående beskjed hvor hele verden ble snudd opp ned. Etter at Kise hadde kjent på flere helseplager tok hun til slutt en MR-undersøkelse. Det viste seg da at TV-profilen hadde hjernesvulst. Hun valgte å gå igjennom tøffe operasjoner og tiden etter var særlig vanskelig.

– Legene sa at TV-karrieren over, og det var kjempehardt å få den beskjeden. Dette var jo livet mitt, jeg kunne ikke noe annet, fordi jeg hadde valgt bort utdannelsen. Jeg hadde jobbet så utrolig hardt for alt jeg hadde oppnådd og sjelden unnet meg en frihelg eller ferie, uttalte hun til Nettavisen.

Kjempet mot sykdommen



Helsen kom selvsagt først og denne gangen ble det en stopper for TV-karrieren for Hedda. Men 51-åringen ville ikke la sykdommen sette en stopper for livet – så hun gjorde et karriereskifte.

Foto: NTB

Den varme og sjarmerende TV-profilen gjorde lenge inntrykk nettopp på grunn den varme personligheten.

Tidligere i år ble det kjent at etter nesten 30 år i TV 2 var det slutt for programlederen i kanalen.

I dag jobber Hedda som Media and Communication Specialist i NORCAP, som er en del av Flyktninghjelpen. Her jobber hun for å gjøre bistanden bedre for mennesker som er rammet av kriser og klimaendringer.

Hedda Kise og datterens sykdom

Hedda har døtrene Alva (25), Vivil (23) og tvillingene Fryd (18) og Ylvali (18), men hun er også bonusmor til to. 

Datteren til Hedda, Vivil, er ungdomsleder i Mage-tarmforbundet, i følge Se og hør. I følge bladet har datteren flere mage- og tarmdiagnoser. Sykdommen gjør at hun blant annet har rett til å bruke HC-toalettet. Det har de dog flere ganger fått negative kommentarer på, forklarer mamma Hedda til magasinet.

– Problemet er at folk flest ikke vet noe om det, fordi det er litt tabu å snakke om, legger datteren til.

Mage-tarmforbundet skal nå forsøke å bevisstgjøre på dette temaet, slik at de med tarmsykdommer kan slippe ubehagelige situasjoner: – Mange ungdommer er så redde for ubehagelige situasjoner hvor de må forklare hvorfor de bruker HC-toalettet at de heller blir hjemme, fortsetter datteren Vivil til Se og Hør.

Vi ønsker dere alt godt i fremtiden! Legg gjerne igjen en kommentar til Hedda i kommentarfeltet på vår Facebook-side.

 

Les mer om...