Jan Thomas rørende gest etter morens brå død

Jakten på Kjærligheten har vært et av Norges mest populære TV-programmer i mange år.

I løpet av 20 sesonger har seerne fått følge bønder som søker etter den rette, noe som har resultert i både rørende øyeblikk og kjærlighetshistorier.

Programmet har bevist at kjærligheten kan blomstre på TV. Nesten 30 par har funnet hverandre gjennom årene, et resultat av dette er at 15 barn har blitt til.

Denne høsten er vi inne i den 21. sesongen, hvor fire nye bønder – Johannes Nærland, Camilla Botilsrud Sagen, Peder Christopher Braastad, og Kåre Johan Eriksson – prøver lykken, ledet av programleder Jan Thomas.

Vekker følelser

Jan Thomas ledet i fjor sin aller første sesong av «Jakten på Kjærligheten», og innsatsen hans ble hyllet av seerne. Da vi publiserte vår artikkel på Camilla Sagen, som er en av årets bønder, var det flere som la igjen sine reaksjoner på programmet. Det er ingen tvil om at flere av leserne mener at Jan Thomas har en naturlig evne og sjarme på TV.

«Kjempekoselig program som gjør meg så glad, for her er det bare positiv mennesker! Og Jan Thomas er så engasjert!», skriver en om Jan Thomas som viste tydelig engasjement i programmet.

«Dette var en herlig time gleda meg til Camilla hun er bare herlig heier på henne. Og Jan Thomas overraska, for en herlig gjeng alle sammen. Dette er noe å glede seg til», kommenterer en annen.

Vi tenkte det var på sin plass å spørre 57-åringen om hva vi kan forvente av årets sesong av «Jakten på Kjærligheten».

Jan Thomas: – Større og bedre

Når Newsner møtte programlederen i forkant av «Jakten på Kjærligheten»-premieren kunne han fortelle oss følgende om nye sesongen:

– Jakten på kjærligheten er større og bedre, det handler veldig mye om at bøndene i dette tilfellet, ja den eldste bonden er 32. Så språket er annerledes, frierne er annerledes, og kjemien er annerledes.

Dette er Jan Thomas sin andre sesong på tv-skjermen og denne gangen tar han mye styring selv.

– Når TV 2 sa til meg i fjor at vi gir deg fri dressur så trodde ikke jeg helt på det, så jeg holdt litt tilbake. I år holder jeg ikke tilbake, jeg går all in og det gjør at det er en annen energi og en annen selvtillit, forklarer jan Thomas.

Videre forteller han at det blir en spennende sesong full av masse følelser: – Det er vakre bilder, det er Norge, og det er kjærlighet som er det viktigste vi har, forteller han.

camilla sagen
Camilla Sagen sammen med programleder Jan Thomas. Foto: TV 2

Fullførte morens drøm

Denne høsten er tv-profilen å se på flere program på skjermen. I tillegg til «Jakten på Kjærligheten», er han også aktuell i den nye humorserien «Norges dummeste». Det ble spilt inn på høsten i fjor, forteller Jan Thomas.

– Det har blitt fantastisk bra, sier 57-åringen.


Jan Thomas stepper også av og til inn som God morgen Norge-programleder innimellom. Da er det opp grytidlig: – Men jeg koser meg altså. Jeg er veldig, veldig heldig som får lov til å jobbe sånn som med de tingene jeg er glad i, legger den karismatiske programlederen til.

Full sirkel

Jobben i «God morgen Norge» har vært en drøm for deg lenge, har det ikke?, spør vi Jan Thomas.

– Ja, eller mamma. Det var en drøm for mammaen min, smiler han forsiktig, før han legger til:

– Mamma elsket God morgen Norge. Så der har det virkelig kommet full sirkel. Men jeg er nok ikke klar for å gjøre det fast, for jeg har veldig mange andre prosjekter. Men det å få komme inn og være med å forme den sendingen sånn at det er litt til min egen, og sammen med min programleder-kollega den dagen… Det er jo veldig, veldig gøy.

Jan Thomas mistet moren sin, Anne Østervold, i 2013, hun ble bare 69 år gammel. Jan Thomas hadde et svært nært forhold til sin mor. Flere ganger har han vært åpen om sorgen og savnet etter moren, og hvordan hennes bortgang påvirket ham dypt.

Blir sjelden stresset


Er du alltid så selvsikker når du prøver nye ting, lurer vi på.


– Du, det, det er jeg. For jeg tenker med meg selv at det er jo ingen sitter jo med en fasit på hvordan noe skal være. Jeg tror det øyeblikket når du blir usikker, det er når du begynner å tenke for mye og du begynner å sammenlikne deg selv med andre og du begynner å stille deg selv det voldsomme spørsmålet Er jeg bra nok?, forteller Jan Thomas.

Videre forteller Jakten-programlederen oss at han etter første dag på ungdomsskolen bestemte seg for at han var bra nok akkurat slik som han var.

– Så hvis du spør meg om meg programleder, så prøver ikke jeg å være noe jeg ikke er, og da er det. Også får du velge om du vil like det eller ikke, men det er min måte å håndtere det på, så jeg blir sjelden og aldri stresset, sier han.

Sosial angst

Når man ser Jan Thomas på tv-skjermen virker han så utrolig selvsikker og engasjert, og det kan være vanskelig å noengang se for seg at han kan være usikker i hvilken som helst situasjon. Men i store grupper med mange ukjente fjes trives han dog ikke, erkjenner han til Newsner, noe som sikkert overrasker mange.

Da vi møtte den populære programlederen på det store pressetreffet i august, åpnet han opp om hva han syns kan være utfordrende. I et rom fylt med presse og fotografer innrømmet Jan Thomas at han også har sine egne vanskeligheter å takle.

– Jeg har sosial angst. Dette liker jeg ikke. Nei, dette synes jeg er vanskelig. Men så lenge jeg forholder meg til å snakke om jobben min går det bra og nå er jeg på jobb, sier 56-åringen før han legger til:

– Men hadde du invitert meg hjem til deg på lørdagskvelden og overrasket meg med fire venner, så hadde jeg mest sannsynlig kansellert dagen før. Ja, så da blir jeg nervøs, smiler Jan Thomas.

Vi er ikke i tvil om at din mor hadde vært uendelig stolt av deg. Del gjerne dine tanker på Facebook og del artikkelen videre med dine venner hvis du er enig.