Prest donerer nyre til fremmed, men under inngrepet stivner legene av skrekk

Norge har et helsevesen utenom det vanlige. Det kan selvfølgelig være lange køer innimellom og det er ikke alt som fungerer helt optimalt, men sammenlignet med andre land, har vi det nokså unikt.

Er man syk i Norge, er det hjelp å få. Vi vet at sykepleierne her til lands har ekstremt mye å gjøre, at de jobber lange vakter og at de får ganske dårlig betalt. Likevel opplever man stort sett å møte på dyktige, snille og omsorgsfulle mennesker når man er på sykehuset, på akutten, på legevakten eller hos fastlegen.

Som regel får man også en enorm oppfølging, og man føler seg trygg. Det er viktig i de tilfeller hvor man kanskje er redd og bekymret for helse og liv. For pårørende er det også viktig å vite at personer man er glad i, får den hjelpen og støtten de trenger.

Selv om sykehus er noe jeg helt vil unngå, så er jeg veldig glad for at de finnes når man blir syk.

Men til tross for at vi har kommet utrolig langt hva gjelder forskning om sykdommer og at leger kan gjøre oss bedre fra veldig mye, finnes det dessverre også diagnoser og tilstander det ikke går an å gjøre noe med.

Det finnes sykdommer man aldri blir frisk igjen av.

Don Herbert
Youtube

Det er for eksempel umulig å produsere nye organer. Så når en person trenger en ny nyre, er de helt avhengig av at det finnes donorer.

Noen ganger hører vi snakk om personer som gjør noe utover det vanlige, og dette er en slik historie.

Don Herbert og hans kone traff pastor Tim Jones da de var og hørte på en gospelkonsert i kirken.

Don Herbert
Youtube

Don hadde bare et par måneder tidligere gjennomgått en levertransplantasjon, men nå holdt nyrene på å svikte.

Tim var en svært uselvisk mann og for å gjøre en lang historie kort så tilbydde Tim å donere en av nyrene sine.

Sjansen for at det skulle være match var minimal. Men da prøveresultatet kom tilbake, viste det seg faktisk at Tim var en perfekt match.

Don Herbert
Youtube

Men det er ikke det som er det merkverdige i denne historien.

Under operasjonen viste det seg at Tim hadde en aneurisme som hadde blitt Tims død om den ikke hadde blitt oppdaget i tide.

Tims vennlighet hadde altså ikke bare reddet livet til Don, men også hans eget. Snakk om karma.

Her kan du se et nyhetsinnslag om Tim og Don:

Jeg har aldri trodd på overnaturlige ting, men etter å ha lest denne historien så tror jeg i hvert fall på skjebnen og karma.

Del artikkelen med vennene dine på Facebook for å hylle alle som jobber innen helsevesenet og sliter døgnet rundt for å hjelpe oss når vi er syke!