Mia Gundersens familie åpner opp om marerittet de gikk gjennom: «De gapskrattet da jeg fikk kreft!»

Mia Gundersen vet virkelig å skape glede, humor og underholdning for det norske folk. Det er mange som liker å se henne på tv, og hun har alltid noen gøyale setninger på lur.

Denne helgen var hun og familien hennes på «Familieduellen» på TV 2. I den forbindelse åpnet de opp om marerittet de har gått gjennom som familie.

Mia Gundersen beskriver familien som sammensveiset, men forteller også at de ikke ses så ofte som de ønsker, dette kommer av at hun bor i Oslo, mens resten av gjengen bor et stykke unna.

For tiden er hun opptatt med innspillinger av «Norske talenter». Et program hun har vært dommer i mange ganger tidligere.

I videoen over viser hun frem en såkalt «rødvinsnese» i forbindelse med innspillingen.

Da Mia Gundersen i helgen var på Familieduellen sammen med sine nærmeste, fortalte hun også om marerittet de hadde gått gjennom som familie.

– De gapskrattet da jeg fikk kreft!

Faren ble rammet av testikkelkreft, noe de valgte å ta på en helt spesiell måte.

– Vi har opplevd tragedier av forskjellige former. Vi er laget sånn at vi må ha galgenhumor og le av det vonde som skjer i livene våre, forteller Mia Gundersen ifølge TV 2.

Det er da faren kommer med det utrolige utsagnet:

– De gapskrattet da jeg fikk kreft!

Både Mia og søsteren ler av farens «utbrudd», og Mia forklarer det slik:

– Når alt er på det svarteste, så blir det så absurd at vi finner noe å le av. Det er ikke sånn at vi surfer på en latter, men vi må finne vår måte å håndtere det på.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Faren er heldigvis på bedringens vei og han er godt fornøyd med måten familien taklet det på. Det virker som om han har satt pris på at de har tatt det med galgenhumor.

Å oppleve sykdom i familien er alltid utrolig vanskelig og vondt. Kanskje det hjelper å gjøre slik som familien til Mia Gundersen: Bruke smil og latter til å komme seg gjennom.

Det er i hvert fall viktig å finne lyspunktene, selv når det er mørkt.

Del gjerne artikkelen videre.