Mannen hviler i gresset – så kryper en vill gepard frem og gjør det utrolige

Å jobbe med ville dyr innebærer alltid en viss risiko. 

Som frivillig arbeider Dolph Volker for å redde geparder i Sør-Afrika. En dag fikk han oppleve dem på litt vel nært hold. 

Dolph Volker arbeider for organisasjonen Cheetah Experience, som jobber med å redde de ville gepardene som finnes i Sør-Afrika. 

Geparder er vanligvis ekstremt sjenerte og holder seg unna folk. På Cheetah Experience har de tatt hånd om flere geparder som har vært skadet eller forlatt, før de senere har sluppet dem ut i naturen. 

Volker hadde jobbet i flere måneder med gepardene på Cheetah Experience, da han en dag la seg ned i gresset for å hvile. 

Da hendte det uvanlige. En gepard smøg seg frem til han mens han lå på gresset – og la seg ved siden av ham og begynte å kose. 

Først ble Volker litt redd, men redselen slapp kjapt taket da det ble tydelig at geparden ikke ville han noe ille. 

Dette skriver Volker selv om møtet med geparden: 

– Hun likte meg virkelig, så mye at jeg fikk ta på henne. Jo mer komfortabel hun ble med meg, jo mer behandlet hun meg som en annen gepard. Hun sleiket og bet meg, og hun ville sove nær meg. 

Se denne filmen her! Dette er virkelig et møte utenom det vanlige.

Geparden er dessverre utrydningstruet, på grunn av tjuvjakt og menneskelig påvirkning. Del gjerne denne videoen videre. Den viser hvilken tragedie det ville vært om geparden forsvant fra naturen vår.