Kommer med oppdatering om den dødelige hundesykdommen: «Forstår de er redde»

Den mystiske hundesykdommen sprer seg. Nå meldes det om flere nye steder som kan være rammet.

Denne uken har det blitt rapportert inn mange tilfeller om hunder som har blitt syke av de samme symptomene over store deler av landet. Hvorav flere av dem har dødd.

Veterinærkjeden AniCura kom ut med en advarsel onsdag ettermiddag, etter at flere hunder tilsynelatende hadde dødd av den samme sykdommen i Oslo.

Men det har ikke tatt lang tid for den antatte sykdommen å spore seg. Nå ser man like symptomer over store deler av landet. Symptomene er blodig, eller sprutende diaré og oppkast.

Torsdag ettermiddag var det rapportert tilfeller i Oslo, Tynset, Trondheim, Tønsberg, Hamar, Enebakk, Moss, Hønefoss og Lørenskog.

Men over det siste døgnet er det nå registrert nye tilfeller i Rogaland og Aurland i Sogn og Fjordane, skriver NRK

– Forstår de er redde

Veterinær og kommunikasjonsansvarlig ved AniCura, Sasja Rygg, forstår at hundeeiere er redde. Hun kommer med råd til hva man burde gjøre om man ser symptomene hos sin egen hund.

«Jeg forstår godt at mange hundeeiere er redde nå. Samtidig er det viktig å huske på at litt diaré ikke er uvanlig blant hunder. Symptomene for denne alvorlige sykdommen er blodig eller sprutende diaré, oppkast og raskt svekket allmenntilstand. Oppdager du disse symptomene oppfordrer vi hundeeiere til å kontakte veterinær snarest», sier Rygg i AniCuras pressemelding.

30-40 hunder rammet

Torsdag kveld kom nyheten om minst 20 døde hunder har dødd av de samme symptomene, og fredag formiddag har 30-40 hunder blitt syke av de samme symptomene.

Mattilsynet jobber for øyeblikket på spreng for å finne ut hva slags bakterie eller virus som har utløst den smittsomme sykdommen, og de undersøker om alle tilfellene faktisk har en sammenheng.

Les også: Tiltakene du burde foreta deg for å holde hunden din mye tryggere!

Nå deler vi denne artikkelen for å informere våre venner, samt alle hundeeiere om denne viktige informasjonen. 

OPPDATERING OM SYKDOMSTILFELLER HOS HUND:Det er ekstrem pågang hos veterinærklinikker over hele landet nå. Mange er…

Posted by AniCura Norge on Thursday, September 5, 2019

Råd fra AniCura og Mattilsynet

«Veterinærinstituttet jobber sammen med Mattilsynet og Veterinærhøgskolen på NMBU for å spore årsaken til dødsfallene og å avklare om det er en sammenheng mellom disse», skriver Anicura i pressemeldingen. 

På grunn av en uavklart situasjon anbefaler vi alle hundeeiere å følge disse rådene, som også er kommunisert fra Mattilsynet:

· Begrens nærkontakt med andre hunder

· Ikke la hunden hilse på andre hunder på tur

· Unngå at hunden snuser mye i grøften hvor andre hunder har vært

· Dra raskt til veterinæren hvis du oppdager de nevnte symptomene hos din hund

· Følg vaksineanbefalingene veterinæren gir. Parvoviruset kan for eksempel gi alvorlig tarmbetennelse.

· Store ansamlinger som utstillinger og dressurkurs bør unngås, eller gjennomføres på en måte som gjør at kontakten mellom hundene begrenses.

· Ring veterinæren før du tar med deg hunden din på klinikken