Foto: Facebook/EricBraodway

Kvinnen dør brått etter 2 dagers «hodepine» – nå advarer legene for symptomene alle burde vite om

Den 1. april fikk firebarnsmoren Charlotte kraftig hodepine, hun hadde aldri opplevd noe lignende før.

Siden smerten etter hvert var uutholdelig dro Charlotte og hennes ektemann Eric til sykehuset. På det tidspunktet var de ikke spesielt bekymret, de ønsket bare å få noe for smertene.

«Ettersom Lee led av migrene var ikke hodepine noe som bekymret meg», fortalte Eric til WCNC i et tidligere intervju.

Facebook/EricBraodway

Trykket mot hjernen kan bli for stort

På sykehuset viste det seg at Charlotte var rammet av en hjernehinneblødning, også kalt aneurisme i hjernen. Ifølge Helsenorge.no kommer hjernehinneblødning av at en utposning (aneurisme) på hjernens pulsårer sprekker.

Før årene sprekker utsettes hjernen for et enormt trykk.

Dessverre hadde det allerede gått for langt før Charlotte kom seg til sykehuset og fikk hjelp. Hun døde bare to dager senere – hun ble bare 41 år gammel.

Symptomene du bør kjenne igjen

Flere medier har rapportert om tilfellet, og i forbindelse med det har legene oppfordret folk til å vite om noen av symptomene, for å unngå å bli rammet av det samme som Charlotte.

Svenske Vårdguiden opplyser om disse tegnene – opplever man noen av disse bør man kontakte lege omgående, da det er mulig å operere for å forebygge.

  • Plutselig og ekstrem hodepine
  • Dårlig allmenntilstand og kvalme/brekninger
  • Krampeanfall
  • Svimmelhet og/eller besvimelse/bevisstløshet
  • Svimma eller bli medvetslös
  • Svekket styrke i armer og bein
  • Nummenhet/lammelse i deler av ansiktet

Oslo Universitetssykehus skriver følgende om symptomer på hjernehinneblødning på sine hjemmesider: «Symptomene kommer brått, oftest uten forvarsel. De fleste opplever en lynaktig, voldsom kraftig hodepine, ofte ledsaget av kvalme, brekninger og følelse av at nakken blir stiv. I noen tilfeller følger bevissthetstap og/eller kramper.»

Ta ikke for lett på symptomer du vanligvis ikke opplever. Del gjerne for å gjøre andre oppmerksomme på legenes råd. Det kan ramme den som minst venter det, og kunnskap kan redde liv.