Norge tapte semifinalen i EM

(Artikkelen oppdateres)

NORGE – KROATIA: 23 – 23 (28 – 29 etter to ekstraomgang)

De norske håndballguttene klarte ikke å overliste Kroatia i EM-semifinalen fredag kveld på Tele2 Arena i Stockholm. Dermed blir det bronsefinale for Norge i EM kommende helg.

Etter 60 spilte minutter stod det likt mellom Norge og Kroatia i en ellevill EM-semifinale. For at kampen skulle avgjøres ble det spilt to nye fem-minutters omganger.

Det stod fortsatt likt mellom lagene etter de første ti minuttene, men etter de to neste ekstra omgangen stod stillingen 29-28 til Kroatia.

Dermed må Norge belage seg på bronsefinale mot Spania, eller Slovenia – de spiller den andre semifinalen senere fredag kveld.

Bølget frem og tilbake

Det norske laget har virket ustoppelige hele håndball-EM, med masse høy selvtillit, men i semifinalen mot Kroatia virket det som om flere av de norske spillerne virkelig kjente på presset.

Fem minutter ut i andre omgang ledet Kroatia 15 – 12 over de norske håndballgutta og det så ut som Sander Sagosen, Torbjørn Bergerud og resten av gjengen var i en skikkelig knipe.

Men plutselig var det et helt annet lag ute på Tele2 Arena i Stockholm, og i løpet av åtte minutter ledet Norge 17-16 og det var duket for en ellevill thriller.

De to håndballnasjonene fulgte hverandre som skygger og byttet på ledelsen flere ganger i løpet av andre omgang.

Harald Reinkind i semifinalen mellom Norge og Kroatia under Håndball-EM 2020 i Tele2 Arena i Stockholm. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Svak første omgang offensivt

Norge var gode i forsvar i første omgang, men slet fryktelig med å få ballen i mål. Den norske stjernen Sander Sagosen scoret fire av ti mål før pause.

Kroatia-målvakten Marin Sego stod med en redningsprosent på utrolige 55, mens Torbjørn Bergerud ikke lyktes like bra i Norges mål.

Slik spilles finalene

Håndball-EM i 2020 er arrangert av Norge, Sverige og Østerrike. Bronsefinalen spilles lørdag klokka 18.15, mens finalen går av stabelen søndag 16.30.

Den andre semifinalen spilles senere fredag kveld klokka 20.30 mellom Spania og Slovenia.

Norge vant alle sju kampene sine i begge gruppespillene mot Frankrike, Bosnia-Hercegovina, Portugal, Ungarn, Island, Sverige og Slovenia.