Kongeparet ved Kongsseteren på Voksenkollen i Oslo. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Kong Harald og dronning Sonja med påskehilsen til det norske folk

Kong Harald (83) og dronning Sonja (82) kommer med en sannferdig og oppløftende påskehilsen til det norske folk fra Kongsseteren fredag ettermiddag.

Det gjør de i form av en videohilsen og de viser støtte til alle som går gjennom en tung tid nå når man nå går inn i påsken.

«Kongen og jeg er dypt og mektig imponert over alt det gode arbeidet som er gjort – det viktige og store arbeidet som er gjort i disse dager over det ganske land», sier dronning Sonja i denne videohilsenen, som kan sees på kongehusets hjemmeside.

(Se videoen lenger ned i artikkelen)

Kongen forstår at folk er redde

Kong Harald meddeler at han forstår at mange har det vanskelig, både økonomisk og på andre måter.

«Det er mange permitterte. Det er selvstendig næringsdrivende som er redde for å miste bedriften sin. Det er arbeidstagere som er redde for å miste arbeidsplassen sin. Og det er mange som rett og slett er redde for å miste helsen sin», sier kong Harald i videoen.

Dronning Sonjas oppløftende ord

Dronning Sonja bygger videre på sin kjære ektemann og flotte konge sin uttalelse, med noen håpefulle ord.

«Det tror jeg er helt riktig. Men jeg tror også at vi må ha en tillit. Vi må ha stor tillit til myndighetene og forsøke å gjøre så godt vi kan med de rådene vi har fått for å kunne få denne krisen da over så hurtig som mulig. Jeg tror vi skal klare det på en veldig fin måte. Vi må hjelpe hverandre. Vi må forsøke å se det positive i en vanskelig situasjon. Og gå på med kamphumør», sier dronningen før hun fortsetter:

«For dette kan tære på kreftene og tålmodigheten. Men jeg tror at vi er et såpass sunt folk. Dette klarer vi bra.»

«Sammen skal vi klare dette. Som en nasjon og i samarbeid med resten av verden», avslutter Kongen.

Slottets ord om kongefamiliens påskeferie

Kong Harald og Dronning Sonja kommer til å tilbringe påsken på Kongsseteren på Voksenkollen i Oslo. Det har det kongelige hoff allerede bekreftet til Newsner.

«I tråd med myndighetenes retningslinjer skal H.M. Kongen og H.M. Dronningen tilbringe påskeferien på Kongsseteren i Oslo», skriver kommunikasjonssjef ved det kongelige hoff, Guri Varpe, til Newsner i en e-post.

Kronprinsfamilien blir også hjemme

Hun meddeler også at kronprinsfamilien, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra (16) og Sverre Magnus (14) kommer til å tilbringe påsken på Skaugum.

Altså vil ikke kongeparet og kronprinsparet være sammen i påsken.

«Kronprinsfamilien tilbringer også ferien hjemme, på Skaugum», melder Varpe.

Vi ønsker også dere god påske 💛🐣 Vi deler denne artikkelen for å hylle dere!