Foto fv: Gorm Kallestad / Geir Olsen / begge NTB scanpix

Skal du på hytta i helgen? Slik blir været langs kysten og på fjellet

Lørdag og søndag 25. – 26. april er den første helgen hvor man kan reise til hyttene sine, siden hytteforbudet trådde i kraft, som følge av Covid-19.

Selve forbudet endte 20. april, men det er fra og med fredag ettermiddag at man regner med at de fleste vil trekke til hyttene, etter endt arbeidsuke.

Mange av det norske folk er veldig spente på hvordan hytteværet kommer til å bli på fjellet og langs kysten denne helgen, og derfor har vi tatt en prat med med statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes, i Meteorologisk institutt.

Slik blir været på Sørlandet: «Vær obs om man skal ut i båt»

Moxnes melder om godt vær i hele Sør-Norge kommende helg, men forteller at det vil bli noe kjøligere enn tidligere denne uken.

«Østafjells og på Sørlandet ser det fint ut til helgen, blir perioder med sol og også litt skyer. Men det blir fem-seks grader kaldere enn de siste dagene i Sør-Norge», forteller Moxnes til Newsner Norge, før hun fortsetter:

I morgen er det rolig på sørlandet, men det kan komme opp mot liten kuling på ettermiddagen. Vær obs om man skal ut i båt og sånn. Det vil for det meste være oppholdsvær og perioder med sol. Været kommer til å endre seg søndag kveld, da vil det begynne å skye over», sier Moxnes.

Været på høyfjellet

Den kommende helgen ser det også lovende ut på høyfjellet i Sør-Norge, skal vi tro Moxnes.

«På høyfjellet i Sør-Norge vil det bli oppholdsvær, men kan bli snøbyger i de nordligste områdene som drar seg inn mot Møre og Romsdal og Trøndelag, der kan det komme noen byger ved snøgrensa er på 400-600 meter over havet», meddeler Moxnes informativt, til alle som vil på fjellet denne helgen.

Hun er også klar på at man må utnytte det fine været denne helgen, for fra og med mandag kommer regnet i Sør-Norge.

«Det vil blir nedbør fra og med mandag, ganske skiftende med lavtrykk. Det blir nok ikke regn hele tiden, men perioder med regn utover uka. Det er veldig tørt mange steder, så det vil nok dempe den tørken som har vært den siste uken», sier Moxnes til Newsner.

Storm i Finnmark – men så snur det neste uke

I Nord-Norge vil været være vinterlig hele helgen, med fare for liten storm i Finnmark.

Det vil bli en del vind, opp mot liten storm i Finnmark, med fare for snøfokk og lørdag. Men det blir bedre mot søndagen, liten kuling – men minkende vind», sier Moxnes om været i den nordligste delen av Norge.

Hun meddeler vil det være spredte byger og snø i Troms og Nordland til helgen, med mulighet for sludd i stedet for snø i den sørlige delen av Nordland. Men fra og med mandag vil været bli bedre i nord.

«Den gode nyheten i nord er at det bli bedre neste uke, med mer sol og ganske rolig oppholdsvær. Da bytter det litt opp for da blir det bedre i Nord-Norge og verre i Sør-Norge.»

Les også: Svensk sykepleier i 40-årsalderen døde: «Var covid-positiv»

Skal du på hytta denne helgen? Del denne artikkelen i så fall!