Christine Kohts bekymring: «Er det spredning er løpet kjørt…»

Christine Koht fortalte den 22. november fans og følgere på Facebook at helsetilstanden hennes hadde blitt forverret. Hun var kjempesyk.

Koht hadde selv nektet å dra på sykehus, selv om hun hadde 40 i feber og var svært dårlig. Kona, Pernille, hadde til slutt fått overtalt henne.

Videoen hun delte var fra Tønsberg sykehus. Og hun fortalte at selv om hun er veldig syk, er hun stolt av at hun og kona aldri gir opp og at de til tross for alvoret klarer å finne ting å le av.

«Selvom jeg ligger for døden så kommer jeg til å le», avsluttet Koht innlegget med.

Noen dager senere kom det en ny oppdatering. Christine Koht fortalte at hun måtte gjennom en halsoperasjon.

Kona bekreftet så overfor VG at denne operasjonen hadde gått bra og at hun kunne komme hjem igjen til helgen.

Er redd

Men selv om Christine Koht har kommet seg gjennom nok en ildprøve, er hun bekymret. Det forteller hun til Dagbladet.

– Nå er jeg veldig redd for spredning. Det er grusomt hver tredje måned. Da skal du inn til «rektor» for å høre om det er spredning, og er det spredning er løpet kjørt. For da er det så voldsom spredning, og kreften er farlig og aggressiv, sier Koht til Dagbladet.

Hun følger opp med å fortelle at hun nå føler seg bra:

– Men akkurat nå i dette øyeblikket tenker jeg at det ikke er spredning for nå er jeg pigg. Det ordet synes jeg er så gøy, for det har jeg hørt mye den siste tiden. Alle sier det til meg, både leger og venner. Før hørte jeg fargerik og ellevill, men det er ingen som kaller meg det lenger. Nå er det bare pigg, sier hun til avisen og ler.

Kan bli tredje julaften på sykehus

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Selv om Christine Koht kom seg helskinnet gjennom operasjonen og har fått komme ut av sykehuset igjen, har hun fått beskjed om at hun må være innlagt i seks uker for å gjennomgå en sterk antibiotika-kur.

Det kan bety at julaften må feires på sykehuset i Tønsberg.

Både i 2018 og 2019 ble julaften feiret på sykehuset, på grunn av helsetilstanden til Koht.

I 2018 på Radiumhospitalet, og i 2019 på Rikshospitalet.

Under ser du en av de siste videoene Christine Koht har delt med fans og følgere på Facebook:

Det er utrolig hyggelig at alle som møter meg syns jeg er så pigg. Men nei, for Pernille gjør ALT , og da mener jeg alt. Og jeg har tenkt at for å få mere glede i denne ekle asosiale tiden, så er det bare å kjøre på med lyslenker , overalt, i mengder. Så snille Pernille har pyntet bakgården med så mye lys at det ser ut som en Disney film i bakgården. Og det har vært en så stor glede å få se på. Hun har til og med satt opp detRosa juletreet vårt.. Og så har jeg tenkt/ endelig litt fri fra infeksjoner på sykehuset. Men neida, ble kjempesyk igår, med over 40 i feber, og nektet å dra på sykehus. Men jeg merker jo at det er en ny dritt infeksjon på vei. Så nå ikveld sa Pernille strengt « nå kjører jeg deg til akutten og du må legges inn nå»Ja- nå har det blitt 15. Koronatest, og alle prøver er dårlige . Jeg spurte om å få dra hjem med en gang, men nei, MÅ være her. Idag hadde jeg jo planlagt å bake pepperkake hus( som vi fikk, men spiste opp med en en gang) Men heldigvis møtte jeg verdens gladeste portør her i Tønsberg , som egentlig vil være komiker.For jeg har tenkt – nå orker jeg ikke mere juling. Men syk er syk. Æsj. Men jeg MÅ huske på å være stolt av at jeg og Pernille aldri gir opp. Og at oppi all sykdom, alltid er noe åle av. Selvom jeg ligger for døden så kommer jeg til å le.

Posted by Christine Koht on Sunday, November 22, 2020

Vi tenker på deg og føler med deg. Du er så sterk og tapper, og din åpenhet er helt unik. Vi skal aldri slutte å heie på deg, Christine Koht!

Mitt ønske i år er at Christine Koht og familien skal få en fin julaften – helst utenfor sykehusets vegger. Del artikkelen videre hvis du er enig, og ta deg tid til å legge igjen et hjerte i kommentarfeltet under. Det er jeg sikker på at Christine Koht kommer til å sette pris på.