Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff / NTB

Det merkelige med kongeparets nye bilder – liten detalj overrasker stort

Vårt kjære kongepar kunne søndag 17. januar feire 30 år på tronen! Vi kan nok alle være enige i at kong Harald (83) og dronning Sonja (83) kan se tilbake på de årene med et smil om munnen – det norske folk er glad i kongefamilien sin!

Da kong Olav, kjent som folkets konge, gikk bort 87 år gammel 17. januar 1991 tok kong Harald over med kona Sonja – Norges første dronning på over 50 år!

I den gledelige anledning 30årsjubileet, delte kongeparet en serie nye bilder – de er tatt av Jørgen Gomnæs ved det kongelige hoff.

Bildene viser et kongepar som slapper av i stuen sin – i likhet med sin far før seg, opptrer kongen og dronningen folkelige.

Kong Harald og dronning Sonja. Søndag hadde de vært konge og dronning i 30 år. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff / NTB

Sjelden vare i offisiell fotografering

Men det er en detalj flere har bitt seg merke i – disse bildene ligner ikke de vi vanligvis ser fra slottet.

Grunnen til det er at bildene er tatt i kongeparets private leilighet, noe som er veldig uvanlig når de stiller til offisiell fotografering.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, sier hun ikke kan huske at det har vært tatt bilder der før – iallefall ikke offisielle bilder!

«Vi har sett bilder derfra blant annet i boka «Kongens hus – alle kongeparets hjem», men altså ikke bilder som disse nye som nå har kommet», sier Vagle til Se og Hør.

Bildet er tatt i hverdagsstua til kongeparet. I bakgrunnen kan man faktisk se kong Olavs gamle peis, ifølge NRK.

Kongen og Dronningen på sitt mest avslappede er vi vant til å se utendørs. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen / Det kongelige hoff / NTB

Velkommen til kongeparet!

I sin hilsen til folket i anledning 30 år på tronen skildrer kongeparet en tid fylt med besøk i det vakre landet vårt, møter med mennesker i alle kriker og kroker av Norge.

«Vi har delt både gode, morsomme opplevelser – og triste og vanskelige», sier de ifølge Se og Hør.

I disse nye bildene, er det som om etter 30 år i våre hjem, så inviterer kongeparet selv, oss hjem til de. Vi får se litt av den atmosfæren de sitter i en fredag kveld – om mulig virker vårt elskede kongepar enda mer folkelige!

Märtha Louise med uventet melding

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Kongehuset la ut kongen og dronningens hilsen til folket på sin instagramprofil – og noe uventet kommenterte prinsesse Märtha Louise også på posten!

Hun skrev følgende:

«Gratulerer med de 30. Så glad i dere og stolte av den jobben dere gjør hver dag. ❤️😍».

Over 200 personer likte prinsessens melding!

Vi er jammen heldige her i Norge som har en så fin kongefamilie som åpner opp sine hjem for oss. Lik gjerne, og del med venner for å spre litt glede!