Foto: Victor Ericsson, Kungl. Hovstaterna / Victor Ericsson, The Royal Court of Sweden

NÅ: Dronning Silvia av Sverige måtte på sykehus – rammet av flere brudd

Dronning Silvia ble kjørt til Danderyds sykehus mandag morgen. Dette etter en fall-ulykke i hjemme som forårsaket flere brudd, det bekrefter det svenske hoffet i en pressemelding.

«H.M. Dronninger har skadet høyre håndledd i forbindelse med et fall i hjemmet på Drottningholms slott», skriver hoffet.

Dronningen har fått forlate sykehuset og er tilbake på Drottningholms slott.

Falt hjemme på Drottningholm

Ulykken inntraff tidlig mandag morgen. Dronning Silvia (77) falt i sitt hjem på Drottningholms Slott, og ble fraktet til Danderyds sykehus.

«Hun tok imot med høyre hånd og skadet håndleddet. Deretter dro dronningen med ambulanse til Danderyds sykehus, for å ta røntgen og undersøke hånden,» sier hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren til Aftonbladet.

Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna

Dronningen har gipset høyrehånden

Etter undersøkelse av leger kunne man konstatere at dronningen hadde flere brudd i høyre håndledd.

«Dronningen høyrehånd er nå gipset,» sier Johan Tegel, informasjonssekretær ved hoffet til Expressen.

Ifølge hoffet behøvde ikke dronningen å bli lenge på sykehuset. Etter å ha fått skadene bekreftet og gipset fikk hun vende hjem til Drottningholms slott.

«Dronningen har det under omstendighetene bra,» sier Johan Tegel, informasjonssekretær ved hoffet til Expressen. Dette ble senere bekreftet av informasjonssjef Margareta Thorgren, som til Aftonbladet påpeker at det er uflaks at dronningen er høyrehendt.

Tidligere skadet i skiulykke

Dronning Silvia har tidligere skadet sin høyre skulder i en skiulykke da kongeparet befant seg i Sveits, 2015.

Ulykken skjedde da dronningen og kongen stod på slalom en ettermiddag når det var dårlig sikte. Etter at dronningen falt ble hun fraktet til sykehus, der legene konstaterte at hun hadde et brudd i høyre skulder.

«Det var veldig tåkete i det tilfeller og hun falt i en skibakke. Hun falt så ille at hun slo seg i skulderen. Senere på sykehus kunne legene konstatere at det var et brudd i høyre skulder,» sa Margareta Thorgren til Aftonbladet da.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Etter mandagens fall i hjemmet er dronning Silvia tilbake i hjemmet på Drottningholm med gipset høyrehånd.

Nå sender vi våre styrkeklemmer og håper at den svenske dronningen kommer seg raskt. Del gjerne din hilsen i kommentarfeltet på Facebook.