Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Dronning Silvia tar pause

Årets mest intensive arbeidsreise står for tur for den svenske Dronningen.

Derfor tar Silvia (75) noen dagers pause.

Dronning Silvia har sammen med kong Carl XVI Gustaf en viktig og lang reise fremfor seg. Samtidig som det svenske folk (og det norske folk for den saks skyld) tar den første slurken av julegløggen og ringer julen inn med første søndag i advent, ja da skal det svenske kongeparet sette seg på et langdistansefly – som skal ta dem hele veien til India.

Der kommer de til å være på et fem dagers langt statsbesøk, noe som beskrives som kanskje det mest intensive arbeidslaget for det svenske kongeparet, det skriver Svensk damtidning.

Foto: DANIEL MIHAILESCU / AFP / NTB Scanpix

Det som nå vekker oppsikt er at den svenske dronningens kalender er blitt fullstendig renset for oppdrag og aktiviteter i forkant av statsbesøket til New Delhi og Mumbai. Dronning Silvia skal ta seg en tre dagers lang pause, for å hente seg inn før den lange og intensive reisen. Dronningen skal ha et par forpliktelser på torsdagen, men deretter blir det fri frem til statsbesøket for den hardtarbeidende dronningen (75).

Ifølge svensk presse skal kongen og dronningen være til stede ved et arrangement på Drottningholms slottsteater og deretter skal de ha et forberedende møte med Utenriksdepartementet på torsdag.

Deretter blir det rom for en velfortjent pause for dronningen, før Indias president Ram Nath Kovind står klar til å ønske det svenske kongeparet og delegasjonen velkommen i New Dehli på søndag.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

«Besøket bidrar til å muliggjøre økt handel og investeringer for svenske og indiske bedrifter i begge retninger», skriver det svenske hoffet på hjemmesiden sin.

Del gjerne artikkelen videre hvis du også synes det er spennende å lese om kongelige!

Og gi en tommel opp hvis du synes det svenske kongeparet er flotte!