Foto fv: REUTERS/Regis Duvignau og Shutterstock

Dronning Silvias beslutning: Vil at Madeleine tar over etter henne

Den svenske dronningen har bestemt:
Her er hennes ærlige ord om planene for yngste datteren, prinsesse Madeleine.

«Jeg vil ikke presse henne», sier dronning Silvia i et intervju med Göteborgposten, ifølge Expressen.

Det var våren 1999 at svenske dronning Silvia tok beslutningen om å grunnlegge stiftelsen som hun alltid har blitt assosiert med siden.

NEW YORK, USA 20111021. Kong Harald, dronning Silvia og kong Carl Gustaf før middagen p Hilton Hotel under 100-Ârsjubileet til American-Scandinavian Foundation (ASF) i New York fredag kveld. Foto: Lise Åserud / Scanpix

World Childhood Foundation, der Silvia er æresmedlem, jobber for å bedre forholdene til barn som lever i utrygghet og dårlige kår, som blir utsatt for vold eller seksuelle overgrep.

Childhood har i siden dens opprinnelse støttet tusenvis av prosjekter i 19 land, ifølge det svenske hoffet. For øyeblikket støtter de prosjekter i Sverige, Tyskland, USA og Brasil.

Viktig prosjekt

Stiftelsen er uten tvil et av hjertebarna til den svenske dronningen, som også har fått barna sine til å engasjere seg i det samme.

Fremfor alt er det den yngste datteren, prinsesse Madeleine, som har deltatt på konferanser og oppdrag verden over – side om side med moren og dronningen. Madeleine sitter i Childhoods styre og er æresmedlem i stiftelsens i USA.

Prinsesse Madeleine og hennes ektemann Chris O´Neill. Foto: Shutterstock

De siste årene har kronprinsesse Victoria også vist interesse for Childhood, som her på en veldedighetsgalla i 2009. Men det er ingen tvil om at dette er dronning Silvia og lillesøster Madeleines prosjekt.

GØTEBORG 20090518: Kronprinsesse Victoria ankommer Gøteborg-Operaen mandag. Her deltar hun på en gallakveld for å feire World Childhood Foundation som fyller ti år. Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
Foto: REUTERS/Ints Kalnins / NTB Scanpix

Madeleine tok blant annet initiativ til kampanjen «EyesWideOpen for noen år siden – for å øke bevisstheten på seksuelle overgrep mot barn.

«I forbindelse med et møte i New York høsten 2016 presenterte prinsessen kampanjen – en app som vil gjøre det lettere å jobbe med forebygging for voksne som har utført seksuelle overgrep mot barn» skriver det svenske hoffet på sin hjemmeside.

Silvia og Madeleine side om side for barnas rettigheter

For noen uker siden deltok Madeleine og Silvia på 20-årsjubileumet av Childhood i New York.

Nå åpner dronning Silvia opp om det viktige arbeidet hun mener at Childhood driver med – og forklarer at hun ønsker at den yngste datteren, prinsesse Madeleine, skal ta over lederjobben en vakker dag. Silvia har ingen planer om å slutte i Childhood for øyeblikket, men håper Madeleine kan ta over når hun må trekke seg en gang i fremtiden.

«Jeg vil ikke presse henne. Men som mamma er det fantastisk å se hvordan hun engasjerer seg i noe som jeg synes er veldig viktig. Hun hadde tidlig et ønske om å kunne hjelpe andre. Men det er ikke lett for en så ung kvinne å bære denne børen alene, sier dronning Silvia til Göteborgposten ifølge Expressen.

Foto fv: REUTERS/Regis Duvignau og Shutterstock

Del gjerne videre om du støtter den svenske dronningen og prinsessens engasjement!