Foto fv: Linda Broström Kungl. Hovstaterna og Lise Åserud / NTB scanpix

Dronning Silvias dilemma med barnebarna: «Det var veldig vanskelig»

Dronning Silvias har et stort dilemma med barnebarna.

Utfordringen har vært stor for kongeparet.

«Det der var veldig vanskelig», sier dronningen i et nytt intervju over podcast med svenske Henrik Frenkel.

Dronning Silvia gjør sitt første store podcastintervju med tidligere «Aktuelt» -sjef Henrik Frenkel. Verten har selv en diagnose med mild hukommelsesforstyrrelse og podcasten heter «Hjelp jeg har Alzheimers.»

Den svenske dronningens mor Alice Sommerlath led av Alzheimers sykdom og Silvia har mange ganger fortalt hvordan det påvirket henne gjennom hele livet. Det samme gjør hun i dette oppriktige intervjuet.

Samtidig snakker hun også om dilemmaet med å ikke kunne se barnebarna på samme måte som før koronapandemien.

Det er ikke lenger mulig å motta kyss og klemmer for kongeparet, som begge tilhører risikogruppen, da de begge er over 70 år.

Men det har ikke stoppet dronningen fra å møte sine kjære – i rimelig avstand og utendørs – under pandemien.

Spesielt sommeren, da flere av familiemedlemmene var på Solliden i Sverige, blir trukket fram som en fin tid under pandemien.

«Først kom kronprinsessen med familien sin, og så kom prins Carl Philip med sin. Og alle som var på Solliden ble testet», sier dronningen i podcasten.

Frenkel spør også dronningen hvordan hun har forholdt seg til barnebarna sine under pandemien, og om det er vanskelig å få dem til å forstå den fysiske avstanden.

Oslo 20160117. Det norske kongeparets 25-Ârsjubileum som regenter. Gudstjeneste i slottskappellet. Dronning Silvia og kong Carl Gustaf. POOL Foto: Lise ≈serud / NTB scanpix

Dronningen: «Det var veldig vanskelig»

Silvia innrømmer at det har vært vanskelig å forklare, spesielt for de yngre prinsene Oscar (4) Alexander (4) og Gabriel (3) at bestemoren og dronningen ikke kan besøke dem på samme måte som før.

«Det var veldig vanskelig. Selvfølgelig kan du snakke med de som er eldre, og vi har på spøk hilst på hverandre med at man tar sine egne armer rundt seg selv og så videre», sier dronningen i intervjuet.

Samtidig har det vært lettere for storesøstrene prinsesse Estelle (8) å forstå viktigheten av å ikke klemme og kysse bestemor.

«Det er annerledes med de små barna», det er vanskeligere.

Del gjerne innlegget hvis du setter pris på dronningens åpenhet!