STOCKHOLM, SVERIGE 20150613. Bryllup Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist. Dronning Silvia av Sverige på vei ut av Slottskyrkan ved Stockholms slott etter vielsen under lørdagens prinsebryllup. Hun bærer Leuchtenberg Sapphire Parure Tiara. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Dronning Silvias sterke beskjed: «Det er sjokkerende og veldig forbausende»

For øyeblikket herjer Covid-19, som også kalles koronaviruset, rundt om i verden.

Følgene av virusspredningen har ført til strengere regler og nye retningslinjer som alle burde følge, men det er opp til hver nasjon hvordan de velger å håndtere koronaviruset.

Sverige er et av landene som har fått mye kritikk for hvordan de har håndtert situasjonen, da de ikke har gjort like omfattende tiltak som de fleste andre land.

Og nå sier dronning Silvia (76) ifra om hva hun selv synes om hvordan den svenske ungdommen har håndtert pandemien.

For i et eksklusivt intervju med svenske Aftonbladet forteller den svenske dronningen at hun er sjokkert over hvordan ungdommen i Sverige og andre steder i verden, oppfører seg på tross av de alvorlige konsekvensene.

«Det er sjokkerende og veldig forbausende å se at mange ungdommer, både i Sverige og i utlandet, ikke bryr seg noe som helst om alle råd, og at de setter seg selv og sine nærmeste i stor fare», sier hun før hun fortsetter:

«Jeg vil be våre fine ungdommer av hele mitt hjerte å tenke på sine familier, sine mødre- og besteforeldre, på alle som ligger på intensiven, og på de som passer på dem.»

For øyeblikket jobber dronning Silvia og kong Carl Gustaf på Stenhammer Slott utenfor Stockholm. Både kongen og dronningen er i risikogruppen og vil derfor ta ekstra forhåndsregler for å minske sannsynligheten for å bli smittet.

Les også: De tragiske nyhetene fra Florida – prinsesse Madeleine rammes

Hva synes du om måten svenskene har håndtert situasjonen på? Si din mening i kommentarfeltet!