Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Dronning Sonja uttaler seg om de forferdelige hendelsene: «Det er veldig vondt…»

Det er godt og vel en måned siden russiske styrker invaderte nabolandet Ukraina – siden har krigen herjet.

Nyhetsbildet har vært hjerteskjærende. Side opp og side ned om den grusomme krigen i Ukraina. Det er rystende tider vi lever i.

Det norske folk har gjort sitt for å fordømme Russlands handlinger og viser støtte for Ukraina hver eneste dag. Enten det er i protest utenfor Russlands ambassade eller å donere klær og mat til de flyktningene som kommer hit til oss.

Vi har den dypeste medfølelse for ukrainske borgere som flykter for å redde sine liv – og som mister alt de har.

På fredag i forrige uke var vår kjære dronning på besøk hos Caritas Norge, en hjelpeorganisasjon som nå hjelper ukrainske flyktninger. Det er ingen tvil om at besøket har gjort inntrykk.

Dronning Sonja besøkte hjelpeorganisasjon Caritas Norge for å få en orientering om arbeidet Caritas gjør i Ukraina, nabolandene og i Norge for flyktningene som kommer. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Det gjorde sterkt inntrykk, selvfølgelig, å møte disse som har opplevd dette grusomme i krigen i Ukraina. Selv er jeg jo nokså gammel, så jeg opplevde også krigen, hvor jeg hører flyalarm og man går ned i kjelleren, så… det er noe som tikker tilbake igjen. Og det er veldig vondt for disse menneskene å ha dette hele tiden over seg, sier dronningen i en filmsnutt publisert av Kongehuset på Instagram.

Hos Caritas møtte dronningen både kvinner og barn som har måttet rømme fra det som en gang var deres trygge hjem.

Nå er landet krigsherjet og de har funnet midlertidig ro her i Norge.

Dronningen fikk også en orientering angående det arbeidet Caritas gjør i Ukraina samt arbeidet de gjør for de flyktningene som kommer hit.

Ønsker en ende på krigen

Dronning Sonja var tydelig berørt etter å ha hørt historiene til flyktningene hun traff.

– De er veldig glade for å være trygge. En ting er å være trygg – en annen ting er å ha et hjem. Det hjemmet er jo ikke her. Det er bare foreløpig. Selv om man gjør så godt man kan, sa hun til pressen etter møtet.

Hun sa også at hun er veldig imponert over Caritas og den jobben de gjør både i Ukraina og i Norge.

Videre legger dronningen vekt på at hun håper elendigheten snart tar slutt, og at Ukraina skal slippe denne krigen.

– Alle håper at dette forferdelige som skjer nå, denne krigen, den må ta slutt. Det gjelder å holde sammen, jeg føler at Europa har stått meget mer sammen nå. Nå kjemper vi sammen mot en grusom krig på alle måter. Det går jo utover oss alle i hele verden, selvfølgelig gjør det det, vi vil alle merke det på kroppen. Det er bare å få stoppet dette så fort som mulig. Det håper vi alle – dere òg, sa dronning Sonja.

Jeg kunne ikke vært mer enig med dronning Sonja. Denne krigen MÅ ta slutt.

Vi sender styrkeklemmer og medfølelse til alle som er berørt av denne krigen – spesielt til ukrainske borgere som lever i frykt.

Det kan du også gjøre i kommentarfeltet vårt på Facebook.