Foto: Berit Roald / NTB

Kong Harald deler følelsesladd beskjed – etter triste hendelsen: «Familien min og jeg er…»

Søndag ettermiddag fikk vi den triste nyheten om at tre personer er drept og fire er alvorlig skadet etter at en mann skjøt rundt seg inne på kjøpesenteret Field’s i København.

De drepte er to 17-åringer og en 47 år gammel mann. Av de skadde skal fortsatt tilstanden til en person være kritisk, ifølge VG, som har snakket med Overlege ved 112 akutberedskabet i Region Hovedstaden Anders Damm-Hejmdal.

De tre andre skadde skal være utenfor livsfare.

Den mistenkte gjerningsmannen er en 22 år gammel etnisk dansk mann. Politiet har ikke gått ut med navn og bilde på den mistenkte gjerningsmannen.

Han ble pågrepet 13 minutter etter at politiet fikk første melding om skytingen.

Siden den grusomme handlingen har flere reaksjoner strømmet på. Flere viser sin støtte og solidaritet til de som er berørte av skytetragedien.

Nå sender også kong Harald sine kondolanser til de berørte.

Kong Harald
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kong Harald kondolerer

– Familien min og jeg er rystet over skytetragedien i København søndag kveld der flere mennesker ble drept og skadet, sier kong Harald i pressemeldingen.

Videre sender han varme tanker til kongefamilien og hele det danske folk.

– Vi føler med de pårørende og alle berørte. Vi sender også varme tanker til Kongefamilien og hele det danske folk, fortsetter han.

– Dansker skal – i likhet med nordmenn – kunne føle seg trygge i sine hverdagsliv. Denne friheten vil vi sammen alltid arbeide for.

For en grusom tragedie dette er. Våre tanker går også ut til alle pårørende og berørte.