Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Kong Harald og dronning Sonja har grunn til å smile – etter denne utrolige beskjeden

Det er selvfølgelig ikke alle som er enig med meg, men personlig så bare elsker jeg kongefamilien vår. Kong Harald og dronning Sonja er kanskje de to jeg liker aller best – de går foran som riktig gode eksempler for det norske folk.

Hver gang det slippes nye bilder av kongefamilien, er jeg en av de første som ser dem. Det er alltid like hyggelig å se hvordan de smått forandrer seg, men samtidig er akkurat slik de alltid har vært. Søte, flotte og med sjarmerende smil!

Nå har kong Harald og dronning Sonja fått en beskjed som gjør at de kan smile enda bredere enn vanlig!

Mer penger til kongehuset

I dag meldte VG at kongehuset vårt i 2019 vil få mer penger enn det de fikk i 2018. Faktisk får de så mye mer som 76 millioner.

Statsbudsjettet for 2019 kom i dag, og i det skal det være satt av 434 millioner kroner til kongehuset. I fjor ble det satt av 358 millioner kroner, noe som betyr at de får en økning på 21 prosent.

Kommunikasjonsansvarlig ved Det kongelige hoff, Svend Gjeruldsen, har uttalt til VG at denne økningen skal gå til sikring av slottet og slottsparken.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Kongeparet får mer penger

Men ifølge VG drypper det også litt ekstra på vår konge og dronning. Deres apanasje går fra 11,7 millioner kroner til 12,1 millioner kroner.

Dagens Næringsliv meldte i april i år at kongehuset fikk et underskudd på 9,9 millioner kroner i 2017. En del av bakgrunnen for dette underskuddet skal ha vært kongen og dronningens store bursdagsfeiring da de fylte 80.

Jeg synes det er fint at kongeparet bruker en del tid og penger på store feiringer – det er jo noe vi får ta del i. Hva synes du? Du kan godt si din mening i kommentarfeltet under saken. Du kan også gratulere dem med gladnyheten om at apanasjen øker i 2019.

Og hvis du synes vi har et flott kongepar i Norge, må du ikke glemme å trykke på deleknappen på Facebook!