Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Den danske kronprinsfamilien måtte pakke sakene og dra: Dette sier de nå

Det svært smittsomme koronaviruset har spredt seg verden over. I Norge har vi levd med de mest inngripende tiltakene gitt i fredstid, mens vi kan se at våre naboer i Sverige har valgt en mildere taktikk.

Danmark og Norge har valgt ganske like tiltak med tanke på å slå ned på viruset, som å stenge barnehager og skoler, oppfordre til hjemmekontor der det er mulig og å unngå kontakt med andre mennesker.

Dette er noe vi har sett både kongeparet og kronprinsfamilien har gjort her til lands.

Men nå forteller den danske kronprinsfamilien om hvordan de opplever de strenge tiltakene.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Savner vennene

Kronprinsparets fire barn, prins Christian (14), prinsesse Isabella (12) og tvillingene prinsesse Josephine og prins Vincent (9), var tidligere i år på et skoleopphold i Sveits.

Grunnet koronapandemien måtte barna pakke sakene sine, og kronprinsparet måtte hente hjem barna sine og avslutte skoleoppholdet noen uker før planlagt.

Nå må de fire barna undervises hjemme av mamma og pappa, kronprinsesse Mary og kronprins Frederik.

I programmet «Danmark står sammen» som i disse dager vises på dansk TV 2, forteller kronprinsfamilien om hvordan de opplever situasjonen slik den er nå.

– Det har krevd en viss omstilling for både barna og foreldrene, forteller kronprinsesse Mary i programmet, ifølge det danske ukebladet Se og hør.

Blant de fire barna er det splittede meninger rundt hvordan hjemmeundervisningen oppleves.

– Jeg savner å se venner og ha en variert hverdag, hvor man også får lov til å drive med sport og være aktiv, sier prins Christian, ifølge danske Se og Hør.

Isabelle er er derimot mer positiv til hjemmeskole.

– Jeg savner selvfølgelig vennene, men jeg synes at hjemmeundervisning er veldig hyggelig, sier prinsesse Isabelle.