Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Her er prinsessen konfirmert: Talen hennes kan røre deg til tårer

Prinsesse Ingrid Alexandra holdt en tankevekkende og sterk tale under konfirmasjonen sin, i slottskapellet i Oslo lørdag.

Tenk at nå er hun konfirmert?

Lørdag 31. august ble prinsesse Ingrid Alexandra (15) konfirmert foran sine nære og kjære. Hun tok dermed sine første steg inn mot voksenlivet, som man gjerne sier i konfirmasjoner.

Slottskapellet var pyntet i blomster for anledningen, blant annet med hortensiar og snøbær. I tillegg til det var arket som programmet stod på et frøark, som blir til forskjellige blomster når det legges under jorda.

«Jeg håper det kan være et fint minne, og en påminnelse om at det er bare vi som kan ta vare på jorden vår», skriver prinsessen på frøarket til gjestene sine.

Gudstjenesten var med andre ord preget av å være bevisste på miljøet, noe som prinsesse Ingrid Alexandra virkelig er. Hun er svært engasjert i bevaringen av jorda vår, noe man fikk inntrykk av flere ganger, da det var temaet under flere anledninger i kapellet.

Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres i Slottskapellet, sammen med søsken, foreldre og besteforeldre. Stående fra venstre: Marit Tjessem, kronprinsesse Mette – Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, kronprins Haakon, Marius Borg Høiby, og prins Sverre Magnus. Sittende foran: Kong Harald og Dronning Sonja. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Mette-Marit i tårer

Prinsessen holdt også en rørende tale under i slottskapellet lørdag, som blant annet fikk mamma og kronprinsesse Mette-Marit til å felle flere tårer.

– Herre, gjør meg til redskap for din fred. La meg bringe kjærlighet der hatet rår. La meg bringe forlatelse der urett er begått. La meg skape enighet der uenighet er begått. La meg bringe tro der tvilen rår. La meg bringe sannhet der villfarelse rår. La meg bringe lys der mørket ruger. La meg bringe glede der sorg og tyngsel rår. La meg ikke søke så meget å bli trøste, som å trøste. Ikke så meget å bli forstått som å forstå. Ikke så meget å bli elsket, som å elske. For det er gjennom at man gir, at man får. Det er ved å glemme seg selv, at man finner seg selv. Det er ved å tilgi andre, at man selv får tilgivelse. Det er ved å dø, at man oppstår til det evige liv. Amen, sier prinsessen med en svært gripende stemme.

OSLO 20190517.
Barnetoget går forbi Slottet hvor kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra vinker fra slottsbalkongen 17. mai.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Dronning Sonjas tale

Under lunsjen etter at Ingrid Alexandra hadde konfirmert seg holdt vår kjære dronning Sonja en rørende tale til barnebarnet sitt. Dronningen og prinsessen hadde for øvrig begge på hver sin spesialdesignede bunad fra Øst-Telemark.

– Jeg synes ikke det er lenge siden dåpsdagen din. Med omsorg for både mennesker, dyr og natur. Frøpapiret du ønsket å gi gjestene, som et minne for denne dagen, sier mye om deg. Helt siden du var liten har du vært opptatt av å ta vare på naturen. Det engasjementet håper jeg vil følge deg hele livet. Dessuten er noe symbolsk i at det vakre trenger tid og omsorg for å kunne vokse og kunne vokse og blomstre. I dette tilfellet sommerblomstene som ligger gjemt i frøene. Det vi investerer tid og engasjement i kan man senere høste godt av, sier dronning Sonja svært rørt, under lunsjen på Slottet.

Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres i Slottskapellet. Prinsessen har fulgt konfirmasjonsundervisningen i Asker menighet.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix POOL

En sterk tale av prinsesse Ingrid Alexandra, som er nummer 2 i den kongelige arverekken. Dronning Sonja sin tale til prinsessen var også helt fantastisk❤️