Foto fv: DANIEL MIHAILESCU / AFP, Bengt Nyman / Flickr

Silvia og Madeleines nye beskjed – etter det tragiske dødsfallet

I juni omkom en nær venn av det svenske kongeparet, Anki Wallenberg. Hun døde 68 år gammel, i en tragisk båtulykke.

Tidligere har det vært nevnt at ingen fra den svenske kongefamilien skulle skulle være med i begravelsen ab Wallenberg.

Men når Anki Wallenberg ble begravet torsdag, 18. juli, var både dronning Silvia (75) og prinsesse Madeleine (37) på plass for å ta farvel med sin venn, skriver svenske Expressen.

Det var den 15. juni Anki Wallenberg omkom i en båtulykke da hun var ute og seilt på Genévesjøen i Sveits.

Wallenberg har vært en nær venn av kongeparet siden 1980-tallet. Prinsesse Madeleine skal blant annet ha bodd hos henne i en viss tid på 2000-tallet da hun hadde flyttet til London, England. Wallenberg var en beæret gjest i Madeleine og Chris O´Neills bryllup.

Etter ulykke var den første beskjeden fra det kongelige hoff at ingen i kongefamilien kom til å delta på begravelsen av Wallenberg.

– Det er forferdelig trist det som har skjedd. Kongefamilie har sendt kondolanser og kommer til å sende blomster til begravelsen og sine varme hilsener, har Margareta Thorgren ved det svenske kongelige hoff tidligere uttalt til Expressen.

Hoffets nye beskjed

Men dagen før begravelsen kom det en ny melding fra hoffet.

– Både dronningen og prinsesse Madeleine kommer til å være tilstede under Anki Wallenbergs begravelse, sier Thorgren.

Anki Wallenberg døde i en tragisk drukningsulykke da hun var ute å seilte med en venn da det brøt ut en fæl storm ute på Genévesjøen. Stormen gjorde så båten kantret, og selv om Wallenberg var en erfaren seiler klarte hun ikke å forhindre dette. I det båten tippet rundt satt Wallenberg seg fast i et tau, og dermed ble hun holdt under vann og druknet. Vennen hun seilte med kom seg uskadet unna hendelsen.

Anki Wallenberg ble 68 år gammel.

Hvil i fred.