Foto: DANIEL MIHAILESCU / AFP

Triste beskjeden for Dronning Silvia – etter at nær kollega og god venn mistet livet

Dronning Silvia (76) har vært dronning av Sverige siden hun giftet seg med kong Carl Gustav i 1976 og sammen har de barna kronprinsesse Victoria, prins Carl Philip og prinsesse Madeleine.

Siden Silvia ble en del av den svenske kongefamilien har hun alltid hatt offisielle plikter, som å reise med kongen på statsbesøk. Men det dronningen virkelig interesserer seg for er å jobbe med og hjelpe utsatte barn og eldre mennesker med demens.

Hun har startet en rekke stiftelser opp gjennom årene. Hun har vært med å opprette sider som Dronning Silvias Jubileumsfond, World Childhood Foundation, i tillegg til stiftelsen Silviahjemmet.

Kollegaen mistet livet – ble bare 62

Sistnevnte, Silviahjemmet, holder til i Stockholm og jobber med å utdanne personal som jobber med mennesker med demens, samt forsker på området.

Nå deler Svensk Damtidningen at dronningen er i sorg, ettersom en av hennes gode kollegaer som arbeidet med stiftelsen Silviahjemmet, Karin Lind-Mörnesten, nylig mistet livet.

(Karin er den andre fra høyre i bildet under)

Dro på en rekke utenlandsreiser sammen

Lind-Mörnesten ble bare 62 år gammel, og var ifølge Svensk Damtidningen en av dronningens nærmeste medarbeidere.

Silviahjemmet ble stiftet tilbake i 1996 og Karin Lind-Mörnesten jobbet som visedirektør for Swedish Care International, en bedrift som jobbet med å innføre Silviahjemmets arbeidsmodell i utlandet.

Lind-Mörnestens tidligere kollegaer har bare varme ord om henne og sier at hun kommer til å bli dypt savnet.

De forteller at dronning Silvia og Lind-Mörnesten dro på en rekke utenlandsreiser sammen og at de hadde et veldig godt samarbeid.

«Dronningen og Karin hadde et godt samarbeid. Jeg har bare hørt gode ord om de to», sier Petra Tegman i Swedish Care International til Svensk Damtidningen.

Les også: Den svenske kongefamiliens sorg – alle på plass for å ta farvel

Dronning Silvia og kong Carl Gustav avbildet for en tid tilbake. Foto: DANIEL MIHAILESCU / AFP

Dronning Silvias mor, Alice Sommerlath, var for øvrig en av pasientene på Silviahjemmet tilbake i tid.

La oss legge igjen en 🌹i kommentarfeltet for å sende dronning Silvia støtte.