(AP Photo/Felipe Dana)

Usikkerheten for prins Joachim: «Jeg tror man skal være glad om han…»

For litt over to uker siden ble prins Joachim (51) av Danmark innlagt på sykehus på grunn av en blodpropp i hjernen.

51-åringen måtte gjennomgå en operasjon umiddelbart etter at han kom til sykehuset i Toulouse i Frankrike fredag kveld 24. juli.

Etter noen dager på sykehuset kom det danske kongehuset med en lettende nyhet om prinsen, som kan regnes som et lyspunkt midt i den vonde situasjonen.

«Etter innleggelsen og behandlingen på intensivavdelingen de siste dagene, er det legenes vurdering at prins Joachim ikke får fysiske følger eller andre mener som følge av blodproppen», stod det i pressemeldingen.

Videre skrev de at blodproppen skyldtes en disseksjon av en arterie. Legeteamet til 51-åringen har også vurdert risikoen for tilbakefall som liten – når arterien (blodåren) først er helet.

Og forrige uke kom det danske kongehuset med en ny beskjed.

Prinsens leger vurderte at Joachims helse var forbedret i så stor grad at han kunne utskrives. Prinsen oppholder seg nå på Château de Cayx.

Nå fokuseres det på at Joachim får den nødvendige roen til å komme seg helt, stod det blant annet i pressemeldingen, som ligger på nettsiden til det danske kongehuset.

Skal i utgangspunktet begynne i ny jobb om 20 dager

Men selv om Joachim slipper unna varige men, betyr hans plutselige blodpropp i hjernen at han mest sannsynlig ikke får begynt i sin nye jobb.

1. september skal Joachim i utgangspunktet starte sin nye jobb ved den danske ambassaden i Frankrike. Det er imidlertid ikke sagt noe nytt om saken etter hendelsen.

Den danske kongehuseksperten i Se og Hør, Søren Jakobsen, er klar i sin tale om 51-åringen. Han skal være glad om han er klar for å jobbe før nyttår.

«Han vil få all støtten han trenger før han er i full funksjon. Jeg tror man skal være glad om han kan begynne rundt nyttår. Jeg tror ikke det vil skje før», sier Søren til Se og Hør Danmark.

Joachim fikk jobben som forsvarsattaché i begynnelsen av juni, hvor han vil være bindeleddet mellom det danske og det franske forsvaret.

Kontrakten viser at den danske prinsen skal jobbe i stillingen i tre år. Nå blir det spennende å se når han kan begynne i stillingen.

Les også: Kronprinsesse Victorias ukjente lidelse – sykdommen skaper problemer

Prins Joachim var tirsdag for første gang ude i offentligheden efter bekendtgørelsen af hans forstående skilsmisse med Prinsesse Alexandra. Det var da han indviede det nye forløb Arnå ved Tønder som er en del af vandmiljøplanen, der fører å løb tilbage til deres oprindelige løb, hvorved naturen bevares. (Foto: Claus Fisker/SCANPIX 2004)

La oss ønske god bedring til prins Joachim ved å dele denne artikkelen ❤️