8 ting som skjer med kroppen om du lar hunden din sove i senga

Å ha hunden i senga eller ikke, det er spørsmålet. Personlig synes jeg det er veldig koselig å ha hunden i senga. Det verste som kan skje er jo at man må vaske sengetøy litt oftere.

Men hundeeiere har ofte forskjellig mening i denne saken. En del synes det er uhygienisk, mens andre synes det er veldig koselig. Men nå viser faktisk forskning at det finnes store fordeler med å sove sammen med hunden sin.

En studie med 150 deltagere fra Center for Sleep Medicine ved Mayo-klinikken i Scottsdale i Arizona har gitt et gledende resultat.

Blant deltagerene oppga 56 prosent at de deler seng eller soverom med en hund eller katt. Og i denne gruppen oppgir hele 41 prosent at dyret gjør at de sover bedre om nettene, skriver britiske Daily Mail. Forklaringen var at dyrene fikk deltagerne til å sove mer avslappet, og de følte seg også mer trygge med sine husdyr ved sin side.

Fortsatt ikke overbevist? Her har du åtte grunner til hvorfor det er bra å sove med hunden i senga.

Pexels / Pixabay

1. Gir deg trøst

Å kjenne nærhet til noen andre når man skal sove er den beste trøsten. En klem fra sin beste venn får de fleste til å bli i bedre humør før man skal sove.

2. Hjelper deg med å sovne

Jeg har ofte vanskelig for å sovne på kveldene, og jeg vet at mange andre har samme problem. En studie viser at en hund minsker stress og gjør deg roligere, noe som også gjør det lettere å sovne.

Pixabay / Pexels

3. Reduserer stress og uro

Det finnes mange bevis på at hunder reduserer stress. For eksempel brukes terapihunder for å redusere stress hos syke mennesker.

4. Gir varme

Hunder vil gjerne ligge nærme deg. Da jeg hadde hund ville han alltid ligge ved føttene mine da vi skulle sove. Det kan jo kanskje bli et problem på sommeren, men under kalde vintermåneder er det fantastisk med litt ekstra varme i senga.

5. Reduserer risiko for depresjon

Hunder gir uvilkårlig kjærlighet. For de menneskene som lider av depresjon kan faktisk nærhet til en hund gjøre at man føler seg bedre.

Flickr

6. Får en til å kjenne seg trygg

Innrøm det, selv om du ikke har en vakthund så kjenner man seg alltid litt tryggere når man vet at man har en hund ved sin side. Til tross for at de ikke har kapasitet til å beskytte deg mot noen som vil deg vondt, blir man ofte mer avslappet av å ha hunden i nærheten. Å føle seg trygg og mer avslappet fører også til at du har lettere for å sovne.

7. Det er bra for hunden din

Det er ikke bare du som får det bedre av å ha hunden i senga, også hunden setter pris på dette. Det finnes jo ingen andre i verden hunden din elsker så mye som deg, så å kose med den i senga kommer til å bedre hundens liv også.

Pexels / Burst

8. Hunder er bra for hjernen din

Følelsen av stressavlastning, sikkerhet og trøst fra hunden fører til en reaksjon i hjernen. Det er nemlig slik at oksytocin-nivået i kroppen øker av å klappe en hund. Oksytocin er et hormon som øker følelsen av avslapning, tillit og psykologisk stabilitet. En utløsning av dette hormonet er ikke bare bra for humøret, men også for hjernen, viser studier.

Del artikkelen med vennene dine slik at de også får med seg alle fordelene med å la hunden sove i senga!