Amerikansk troféjeger poserer med uvanlig svart sjiraff – for å skryte av at hun hadde skutt og drept den

Over hele verden jobber dyreaktivister med å få stoppet troféjegere som unødvendig dreper eksotiske dyr. Det er fortsatt en lang vei å gå, da snikskyttere gang på gang kommer seg unne med det.

I Sør-Afrika blir troféjakt utøvd som en sport. Jo større og eksotisk dyr som drepes, desto mer ære til skytteren. Slik resonnerte i alle fall en amerikansk kvinne som var på jakt i Sør-Afrika. Etter at hun skjøt en uvanlig svart sjiraff la hun ut skrytebilder på sosiale medier, uten å ha noen som helst anelse om hva hun nettopp hadde satt i gang.

Bildene av kvinnen som skjøt det eksotiske dyret til døde ble i begynnelsen lagt ut av kvinnen selv, da hun stolt posert med sitt trofé.

Etter det tok det ikke lang tid før bildene ble spredt som ild i tørt gress og internett begynte å koke.

 

Ifølge rapporter er det slått fast at cirka 1,7 millioner dyretrofeer har blitt skutt/drept mellom 2004 og 2014 forskjellige steder i verden, skriver The Guardian. Minst 200.000 av disse dyrene har vært klassifsert som utrydningstruet. av IUCN.

Tusenvis raser mot troféjakt

Bildene skapte så sterke reaksjoner at tusenvis slo seg sammen for å vise sin avsky mot slik oppførsel og flere aktiverte seg for å stoppe troféjakt.

For øyeblikket er denne typen jakt tillatt i Sør-Afrika, men siden bildene ble spredt på nettet har temaet om et mulig forbud blusset opp og engasjert mange til å protestere.

«En hvit amerikansk vill kvinne som er delvis neandertaler kommer til Afrika og skyter ned en veldig sjelden svart sjiraff og Sør-Afrikas gode omdømme.»

«Vær så snill og del dette. Om våre såkalte regjering ikke klarer å a hånd om våre villdyr, er det dags for oss å stå opp og ta ansvar for vårt kontinent, våre land, ressurser og ville dyr… Del del del! Og la oss være en samlet røst mot plyndringen av dyr i Afrika, de vi fortsatt har igjen», skriver Africa Digest.

Del om du også vil være med på å gjøre folk oppmerksomme på at at det fortsatt drive troféjakt!