Delfinene lager en sirkel av sand – sekunder senere fanger kameraene det utrolige havfenomenet

Delfiner er utrolige og intelligente skapninger. De kan tenke på et nivå vi før kun trodde var mulig for mennesker.

Whale and Dolphin Conservations skriver følgende:

«Istedenfor å bare sende generelle ferdigheter videre i arv, kan hvert individ utdanne andre basert på egne erfaringer. Vi (mennesker, jou.anm.) trodde vi var alene om dette.»

Men det er vi ikke. Forskning og observasjoner gjort de siste årene viser at delfiner ikke bare kan lære individuelt, men individene kan også lære andre. Dette er nokså uvanlig i dyreriket.

Delfin
Skjermdump: BBC Earth/Youtube

Delfinene bruker deres overlegne intelligens til mange forskjellige ting, som sosialisering, lek, forplantning og sanking av mat. Man tenker jo gjerne at delfiner er nokså søte, men de er også noen svært effektive jegere.

Delfiner, både i fangenskap og ville i havet, har lært seg ulike triks for å skaffe mat.

 

Delfin
Skjermdump: BBC Earth/Youtube
Delfinene sløser ikke med energien når maten skal fanges. De er sosiale dyr som jager i grupper for å skaffe seg et festmåltid de kan nyte med familien.

En gruppe delfiner ble filmet da de benyttet seg av en ganske heftig metode for å fange maten sin. Den metoden kan gjerne ha gått i arv gjennom flere generasjoner.

Man kan se at delfinene bruker halefinnene sine på å røre opp sand fra havbunnen. I begynnelsen kan det være vanskelig å forstå hvorfor. Så ser man at delfinene lager et «nett» av sanden fra bunnen, som de så fanger all fisken i. Fiskenes eneste fluktmulighet er å hopper over «nettet». Utenfor venter delfinene på at fiskene skal hoppe rett i gapet.

Ta en titt på videoen for å se hvordan det hele foregår:

[arve url=»https://youtu.be/bzfqPQm-ThU» /]

Jøss! Det er ganske heftig å se hvordan delfinene samarbeider for å fange maten.

Lik og del for å vise andre hvor smarte delfiner virkelig er!