Foto: Flickr

Derfor følger hunden etter deg på toalettet – grunnen betyr mer enn du tror

En av de fantastiske fordelene med å ha hund er at man alltid har selskap. Dog finnes det tilfeller da man helst ikke ønsker selskap, for eksempel når man skal på toalettet.

Har du noen gang tatt hånd om en hund så vet du at den mer enn gjerne følger etter deg når du skal utføre dine behov, men det mange ikke vet er at hunden gjør det av en spesiell grunn. Her er en liste over ni ting hunder gjør, og hva det betyr.

1. De klassiske «hundeøynene»

Å ty til «hundeøynene» er noe mennesker gjør når de vil ha noe, men slik er det ikke for våre husdyr. Når hunder gjør dette så viser de at det finnes et følelsesmessig bånd og en tillit mellom dere.

Foto: Flickr

2. De kommer bærende på gaver

Vi mener ikke at de har gått og kjøpt en presang. Nei, vi snakker om når hunder kommer til deg med ting de har båret i munnen. Dette gjør de fordi de vil vise noe eller dele gleden gjenstanden innebærer for dem.

3. De vil kose etter middagen

Når en hund er mett og fornøyd har den det bra. Om den da kommer til deg for å kose betyr det at den er bekvem rundt deg.

4. De vet når noe er galt

Hunder behøver ikke snakke med mennesker for å forstå at noe er feil. Hunder er gode på å lese kroppsspråk, og merker de at du er lei deg så trøster de gjerne.

5. De følger etter deg på toalettet

At en hund følger etter deg inn på toalettet er et bra tegn, det viser nemlig at den står deg nær. Ifølge veterinærer så er det hundens instinkt at den vil gjøre alt med familien sin.

Foto: Flickr

6. De slikker deg i ansiktet og på kroppen

Om en hund vil slikke deg i ansiktet har den en god følelse for deg. En hund stresser ned når den slikker noen i ansiktet, men det er også en måte å vise kjærlighet på.

Foto: Shutterstock

7. Den blir ivrig når du kommer hjem

En fin ting med hunder er at de ikke skjuler sine følelser. En hund som hopper høyt når du kommer hjem er glad for å se deg.

8. De lener seg mot deg

Om en hund lener seg mot deg søker den trygghet og kjærlighet, også hunder trenger det.

9. De kryper opp i sengen din

Hunder kan enkelt gjøre seg komfortable over alt, men velger de å gjøre det i sengen din så betyr det også at de vil kjenne lukten og varmen din.

Foto: Shutterstock

Kilder: Science Alert, I heart dogs, Brightside

Hunder er bare herlige og følsomme dyr. Del gjerne om du også er en hunde-elsker!