Derfor må du alltid kjenne på asfalten før du går tur med hunden din i sommer

Sommeren er her og selv om vi har varierende temperaturer her i nord kan det også bli veldig varmt. Da holder det ikke bare å beskytte seg selv og egen kropp mot den sterke solen – våre firbente venner må også passes på.

De fleste hunder og katter har pels som hindrer de i å bli brent av solen, men vi må ikke glemme potene. Er man ute og lufter kjæledyret kan en varm asfalt gjøre store skader.

Bildet er publisert på Facebook-siden Hip Dog Canine Hydrotherapy & Fitness, og de skriver følgende:

– Slik kan det gå dersom en hund går på et altfor varmt underlag! Så kjenn alltid på veien – er det for varmt for deg, som er det definitivt for varmt for kjæledyret ditt.

https://www.facebook.com/HipDogK9Hydrotherapy/posts/1093673134044659:0

Hvordan skal man vite om det er for varmt?

Moon Valley Canine Training har en god huskeregel for å avgjøre om veien er for varm for hunden. Hold baksiden av hånden din mot bakken og tell til fem. Hvis du brenner deg er det for varmt for hunden din.

https://www.facebook.com/moonvalleydogs/posts/961681807206332:0

Det er klart at det er større fare for altfor varme veier i andre land, men også her i Norge kan vi bikke temperaturer som heter opp både asfalt og sand. Det kan fort bli mye varmere enn hva man skulle tro. Derfor er det bedre å gå tur i gresset en varm sommerdag hvis du ikke kan forsikre deg om at underlaget er behagelig for hunden din.

Selv om du kanskje er fullt klar over dette, er det nok mange andre hundeeiere som ikke tenker på hvor varmt det kan bli. Del gjerne denne informasjonen videre så vi kan passe på alle små poter i sommer!