Foto: Facebook/Shutterstock

Gladbeskjeden for Australias rammede dyr – kraftig regn skyller inn over skogbrannene

Endelig har øyeblikket som hele verden har ventet på kommet – Australia har fått regn.

Det kraftige regnværet har allerede bidratt til at over 30 skogbranner i New South Wales har slukket, opplyser Bored Banda.

Myndigheten Bureau of Meteorology (BOM) venter mellom 30 og 80 mm regn i den østlige delen av New South Wales mellom torsdag og søndag.

Regnet innebærer en utrolig lettelse for alle brannmennene som har kjempet mot de dødelige flammene i over tre måneder.

https://twitter.com/RebeccaH2020/status/1217685020355198977

Ifølge Bored Banda rapporterer australske meteorologer at det er vanskelig å forutse hvor den største delen av nedbøret kommer til å falle. Men østlige Australia kan vente mellom 50 og 100 mm regn de neste dagene.

I delstatene New South Wales og Victoria har det kommet omtrent 15 mm regn onsdag og torsdag, hvilket har dempet brannene.

I tillegg til at regnet eventuelt faller på brannene, så hjelper det til med å hindre at nye branner oppstår.

Totalt har drøyt 10,5 millioner hektar blitt rammet av brann i Australia i denne brannsesongen. 28 personer har mistet livet i forbindelse med brannene i Australia siden september i fjor.

Nye prognoser viser at en milliard dyr antas å ha dødd i brannene eller risikerer å dø på grunn av ildens fremgang, rapporterer, Reuters.

Dette er fantastiske nyheter! Vi får håpe at det fortsetter å regne slik at Australia endelig kan bli fri fra de dødelige brannene som har herjet aldeles for lenge nå. Del gjerne innlegget.