Her tar skilpaddene over den folketomme stranden og legger egg midt på dagen – første gang på 7 år

På grunn av det nåværende koronautbruddet, har flere land tvunget innbyggerne i karantene for å redusere smittespredningen.

På den annen side har dette betydd at naturen har begynt å vokse betydelig flere steder som vanligvis har vært preget av mange mennesker.

Et vakkert eksempel på dette er dette synet over strendene i India.

Siden hele India har blitt satt i karantene i 21 dager fremover, har man observert et overraskende fenomen på strendene i Øst-India.

Strendene i delstaten Odisha er hjemmet til de uvanlige havskilpaddene Olive Ridley, som kommer hver vår kommer til India for å legge egg.

Nå når strendene er helt tomme, dukket det tusenvis av skilpadder ut på dagtid på to strender i Odisha for å legge egg – for første gang på syv år.

Lokale myndigheter sier til Mongabay-India at fenomenet ved Rushikulya-elven skjedde for første gang på sju år.

«Den forrige gangen vi så havskilpadder legge egg på dagtid var 2013. Vanligvis kommer de til strendene for å avle bare om nettene. Mars i år var spesielt for oss fordi vi så arten besøke stedet både om natten og også på dagtid, i like stort antall», sier talsperson Amlan Nayak.

Skilpaddene har også dukket opp i et stort antall på Gahirmatha-stranden i India. Dette er de to viktigste hekkestedene for Olive Ridley-skilpadder, selv om de også noen ganger gjør dette ved Maharashtra og Andamanøyene.

Hekkingen i Rushikulya er et årlig fenomen der hunnene svømmer opp langs kysten for å forberede hekkeplassene og legge eggene sine. Den store hekkingen kalles arribadas, et spansk ord som betyr ankomst.

https://twitter.com/roncallari/status/1244990463083450369?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1244990463083450369&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.djurbibeln.se%2Fvilda-djur%2Fhar-tar-skoldpaddorna-over-folktomma-stranden-och-lagger-agg-mitt-pa-dagen-forsta-gangen-pa-7-ar%2F

Ved Gahirmatha-stranden dukket det opp hele 420 000 skilpadder i år for å hekke. Antallet ved Rushikulya-stranden var 370 000 skilpadder.

Det anslås at mer enn 6 millioner egg er blitt lagt, ifølge News18!

Vanligvis dukker hundrevis av mennesker opp hvert år for å se fenomenet, men på grunn av karantene i år fikk skilpaddene være i fred.

For å øke sikkerheten mot krypskyttere har dyrevelferdsinspektører patruljert områdene der skilpaddene var.

Talsmann Amlan Nayak sier også at det er to trålere, to motorbåter og en trebåt som kontrollerer området for å forhindre fiskere fra å komme inn i kysten.

https://twitter.com/_harikrishnan_s/status/1242994351967318016?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1242994351967318016&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.djurbibeln.se%2Fvilda-djur%2Fhar-tar-skoldpaddorna-over-folktomma-stranden-och-lagger-agg-mitt-pa-dagen-forsta-gangen-pa-7-ar%2F

Selv om korona-viruset er fryktelig på alle måter, er det kult å se hvordan naturen setter pris på mindre mennesker.

Del gjerne denne artikkelen med vennene dine hvis du ønsker at skilpaddene skal få samme forutsetninger i hekkesesonger i fremtiden!