Foto: Lujan Videla

Hjemløse hunden leder dyreredderne til huset midt i byen – tragiske ordene på døren knuser hjertene deres

Det finnes så mange uønskede hunder som havner på gaten. Der må de leve et tøft og hardt liv med lite mat og vann.

Heldigvis finnes det mennesker som vil hjelpe disse dyrene til et bedre liv. Et liv de fortjener.

Her om dagen, da Lujan Videla og hennes kjæreste var ute og gikk tur i deres område i Argentina, møtte de på en hund de aldri hadde sett før, opplyser The Dodo.

Foto: Lujan Videla

– Han var så ensom og desorientert. Jeg sa til kjæresten min at vi måtte stoppe hos hunden og se om noen eier dukket opp, sier hun til The Dodo.

Videla og hennes kjæreste ventet og ventet ved hunden, men ingen kom.

Ville komme inn i en bygning

Til slutt begynte hunden å gå, og Videla og hennes kjæreste fulgte etter.

– Vi fulgte etter ham og merket at han ville komme inn i en bygning, forteller Videla.

Men der på porten stod det et stort skilt som lød: «Slipp ikke inn hunden».

Videla og hennes kjæreste tok med seg hunden hjem og kalte ham Bruno. De delte budskapet om hunden i kvartalet i tilfelle noen skulle kjenne ham igjen.

Foto: Lujan Videla

Men ingen ga lyd fra seg.

Videla snakket med en av beboerne i en av leilighetene som fortalte at hunden Bruno, frem til helt nylig, hadde bodd sammen med en eldre mann. Men at man tror mannen plutselig hadde dødd eller at han måtte flytte.

Selv om flere beboere følte medlidenhet for hunden, og hadde begynt å mate ham, hadde styret bestemt seg for å ikke slippe ham inn i bygget.

– Det får en til å forstå hvor likegyldige mennesker kan være. Bruno var virkelig så trist og ville desperat komme inn i sitt hjem, sier hun.

Videla og hennes kjæreste har tatt hånd om så mange hjemløse hunder gjennom årene og hadde dessverre ikke plass til Bruno. Men de lykkes å finne en adoptivfamilie til ham tvers over gaten, så de ses hver dag.

«Han er veldig glad nå»

I begynnelsen var Bruno veldig nedstemt, men så fort han ble overøst med kjærlighet og omtanke av sin nye familie ble han som ny igjen.

– Vi går turer sammen hver dag. Han er veldig glad nå, sier Videla.

Videla er sint på de personene som bor i leilighetsbygget fordi de ikke gjorde mer for å hjelpe Bruno. Men hun håper at hans skjebne kommer til å inspirere andre til å føle mer medfølelse for hunder som ham.

– Noen mennesker forstår ikke at det er levende vesener som føler det samme som oss, sier Videla til The Dodo og fortsetter:

– Bruno er som en helt ny hund.