Hjerteløs tenåring forlater hundevalp forslått med tre brukne ben og 11 frakturer – nå har valpen blitt avlivet

Dyreplageri er noe som er ekstremt vondt å snakke om, enda mer vondt å se på.

Men det er viktig at vi også sprer historier om disse forferdelige hendelsene, for å få innsyn i nettopp hvordan dyr virkelig kan plages.

Selvsagt finnes det ingen mennesker med sunn fornuft som synes ideen om at dyr skal få oppleve smerte, spesielt ikke et elsket husdyr som en katt eller hund.

Tross det finnes det dyr over hele verden som hver dag mishandles og ved å vise at vi gjør kraftig motstand mot dyreplageri, er det en sjanse for at vi skal kunne gjøre noe mot dette.

Det er også derfor vi aldri får glemme alle disse tilfellene av dyreplageri, uansett hvor forferdelige de er eller hvor lenge siden det var.

Bare ta denne hendelsen da den 18 år gamle Logan Smoor fikk 15 måneder fengsel og forbudt på livstid å noensinne eie et husdyr etter hva han hadde gjort mot en seks måneder gammel valp.

Valpen fikk påfølgende skader etter at 18-åringen skadet den. Foto: PetsFans

Ifølge rapporter ble Smoor dømt for to tilfeller av dyreplageri i 2016.

18-åringen skulle ta hånd om en hundevalp som het Kia mens hennes matfar var utenlands. Da matfar kom hjem igjen, merket han umiddelbart at Kia ikke hadde det bra og søkte hjelp akutt.

Veterinærens dom – 11 frakturer

Lille Kia hadde elleve brudd, inkludert to på hennes nedre kjeve, flere i hodet og ribbensbrudd og tre brudd i beinet. Hun sultet og hadde ikke lenger noe syn på hennes høyre øye.

Veterinæren fortalte da at forståelig nok kjempet Kia med alvorlige smerter. Til slutt fantes det ikke noe annet alternativ enn å avlive henne.

Dommer Jane Farish dømte Smoor til 15 måneder fengsel for disse uhyggelige hendelsene, hvilket også inkluderte at han hadde drept sin egen rotte, trakassert en kvinne og dømt for skader på en buss.

Men det er ugjerningene mot Kia som stakk ut mest for dommeren.

Dyrebeskyttelsesinspektør Claire Ripper beskriver tilfellet som «et av de mest forferdelige bruddene som jeg noensinne har jobbet med».

– Det er forferdelig å tenkte at Kia har lidet av slike utrolige smerter, der til og med de mest grunnleggende funksjonene som å spise, drikke og tisse var vanskelig å gjøre på grunn av hennes smerter etter mishandlingen, sier hun.

Sånne tilfeller får virkelig hjertet mitt til å knuses. Kia var verdt så mye mer enn dette! Hvil i fred, elskede venn!

Exit mobile version