Hun hører ryktet om hunden som gråter på fjellet om natten – hun klatrer opp og gjør et enestående funn

Trinity Smith hadde hørt rykter om en hund som pleide å bjeffe og hyle på et berg i Colorado, USA. Hun er selv dyrevenn og ville hjelpe til. Det var kanskje en ensom hund der oppe som behøvde hjelp?

I det øde landskapet på berget fantes det hverken hus eller mennesker, så sjansen for at det skulle være en tam hund der var liten. Mange trodde derfor at lyden de hørte om natten var en prærieulv. 

Men det fantes en annen grunn til å lete rundt berget. En hund hadde forsvunnet i områedet noen uker tidligere. På tross av liten sjanse, kunne det hende at det var hunden Chloe man hadde hørt. 

Trinity hadde bestemt seg. Hun dro for å lete.

Det tok ikke lang tid før Trinity skjønte at ryktene hun hadde hørt var sanne. Hun hørte bjeffing da hun kom opp på berget, men det var umulig å avgjøre hvor de kom fra – og de var langt borte. 

Facebook/Trinity Smith

Kvelden kom. Trinity måtte avslutte søket. Hun dro ut igjen nesten da, denne gangen med vennen Sean Nichols. 

De skrek det de kunne etter hunden. I tre timerholdt de på, uten å få noe svar. I det de var i ferd med å gi opp, hørte de noe. Et hundebjeff. 

Da klarte de å høre hvor hundens lyd kom fra og de skyndte seg dit. Kort tid detter fant de en mager hundekropp. Det var åpenbart at hun hadde et stort behov for hjelp. Hun hadde ikke levd lenger om ikke Trinity og Sean fant henne. 

Facebook/Trinity Smith

De visste det ikke da, men det var den 14 år gamle hunden Chloe de hadde funnet. Hun hadde løpt vekk under en tur med eierne seks uker tidligere. Eierne lette etter henne hver dag i flere uker. Nå hadde det gått så lang tid at de hadde gitt opp håpet om å finne deres elskede hund i live. 

Seks uker alene på berget hadde gått hardt ut over den gamle hunden. Hun veide bare 12 kilo – kroppen var bare skinn og bein. 

De løftet henne opp og bare hun til bilen. Samtidig gikk de ut på sosiale medier og fortalte at de hadde funnet hunden som hadde bjeffet om natten. 

Det tok ikke lang tid før Chloes eiere fikk høre om hunden som var funnet i området. De kontaktet Trinity for å finne ut om det var deres hund. Da var vennene på vei til butikken og skulle kjøpe hundemat. På parkeringen utenfor butikken møtte de eierne – gjenforeningen ble tårevåt. 

Trinity Smith

Så stort vekttap for en gammel hund som Chloe innebærer alltid en risiko. Men denne jenta er sterk. Hun viser allerede store tegn til bedring. 

Trinity og Sean har hilst på Chloe hjemme hos henne og de er blitt gode venner. Hun har brukt litt tid på å komme seg, men hunden lever forhåpentligvis mange år til. Klarer man seks uker på det berget, så klarer man alt!

Facebook/Trinity Smith

Stor takk til Trinity og Sean som fant hunden! De er dyrevenner som gjør verden til et bedre sted.