Nye oppdateringer om den forferdelige hundesykdommen

Den mystiske hundesykdommen som har herjet rundt i landet de siste ukene ser ikke ut til å være over.

Siden fredag forrige uke rapporterer Mattilsynet at de har mottatt seks nye meldinger om hunder med de samme symptomene.

Tilfellene er fra Finnmark (tre), Nordland (to) og Oslo (ett).

De melder videre at det skal ha forekommet minst 173 tilfeller av hunder med blodig diaré (i varierende alvorlighetsgrad)  siden 1. august. Av de 179 hundene har 43 mistet livet.

– Foreløpig er det ingen fellestrekk mellom tilfeller av syke hunder med hensyn til alder, rase, fôring, kontakt med andre hunder, områder og lignende, utover at mange av tilfellene er fra noen fylker på Østlandet, skriver Mattilsynet på hjemmesidene sine.

Kartlegging av områder hvor hunder har blitt syke (oppdater 23. sept):

Kartlegging av områder hvor hunder har mistet livet (oppdater 23. sept):

Illustrasjonsbilde. Foto: Instagram/PennyLoggins

Det er over 90 ulike hunderaser som tilsynelatende er rammet av den dødelige sykdommen. Det jobbes fortsatt på spreng for å finne ut hva slags sykdom det er snakk om.

16 hunder er obdusert ved Veterinærinstituttet i forbindelse med sykdomsutbruddet. Det har til nå blitt funnet bakterien Providencia alcalifaciens i tolv av de obduserte hundene.

Mattilsynets råd til hundeeiere

La oss legge igjen et ❤️ for å minnes de hundene som har mistet livet, samt de som har blitt rammet av den fryktelige sykdommen. 

Exit mobile version