Omsorgshjemmet tillater eldre å ha sine egne husdyr der – slik at de alltid kan være ved deres side

Husdyr er utrolig godt selskap, spesielt for eldre, siden ensomheten lett blir mer merkelig når man bli gammel.

Noe som er vanskelig å akseptere for eldre som må flyttes inn på omsorgshjem eller sykehus er at de må gi fra seg sine husdyr. Derfor har en organisasjon i USA satt opp et omsorgsprogram hvor eldre får lov til å ha med seg sine egne husdyr, slik at de kan fokusere på å bli friske i stedet for å savne og bekymre seg over sine dyr.

«Husdyr er en fantastisk medisin for å håndtere angst»

Pet Peace of Mind garanterer at de eldres husdyr tas hånd om og har det bra mens deres matfar eller matmor bor på omsorgshjem.

«Jeg kjenner til mange pasienter som har sagt at deres husdyr er deres livsglede. Husdyr er en fantastisk medisin for å håndtere den angsten som kommer fra å håndtere en alvorlig medisinsk tilstand,» sa Dianne McGill, øverste leder for Pet Peace of Mind.

«For mange pasienter er det en av de viktigste delene i livets siste del. Det å holde sine husdyr nær dem i livets slutt og å finne hjem til sine elskede husdyr etter at de har gått bort», sier Dianne McGill.

Gode resultater

En del av omsorgsprogrammet er at husdyrene skal få være nær de som er syke, slik at de kan føle seg trygge og rolige.

Dianne forteller at de kunne se gode resultater på se som får behandling, hvilket hun tror handler om nettopp husdyrenes nærvær, og kunnskapen om at de blir tatt godt hånd om.

Å ta vare på dyrene fjerner et angstmoment for de eldre.

For en fantastisk idé. Flere burde innføre dette for de eldres og sykes skyld. Del hvis du er enig.