Foto: Shutterstock (illustrasjonsbilde)

Siste om hundesykdommen: Flere syke og døde hunder

Den mystiske hundesykdommen har tatt livet av 27 hunder den siste tiden. Torsdag kom Mattilsynet med en oppdatering, hvor de opplyser at det har blitt meldt om åtte nye sykdomstilfeller det siste døgnet, hvorav én har mistet livet.

De siste sykdomstilfellene ble meldt inn fra Buskerud, Vestfold, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark. Det opplyser Mattilsynet i en pressemelding torsdag.

Totalt har 27 hunder mistet livet grunnet sykdommen med symptomene blodig diaré og kraftig nedsatt allmenntilstand. Mattilsynet opplyser at det er viktig å tenke på at disse symptomene er vanlig blant hunder, men at omfanget og sykdomsforløpet er mindre alvorlig.

Foto: Shutterstock (illustrasjonsbilde)

Ingen fellestrekk

Videre opplyser de at det per nå ikke er funnet noen fellestrekk mellom tilfeller av sykehunder med tanke på rase, alder, fôr, omgivelser og lignende. I ni tilfeller (åtte obduserte og en levende) er det påvist bakteriene providencia alcalifaciens og clostridium perfringens, men det er for tidlig å trekke en konklusjon om at disse bakteriene er årsaken til symptomene som er påvist i den mystiske hundesykdommen.

I de kommende dagene skal flere hunder obduseres og prøvemateriale fra syke hunder skal analyseres.

Rådet om å begrense nærkontakt mellom hunder og å holde hunder i bånd opprettholdes inntil videre. Dersom hunden din viser tegn på symptomene på den mystiske hundesykdommen, anbefales det at den tas med til veterinær så fort som mulig.

Dette er viktig informasjon til hundeeiere. Del nyheten videre for å opplyse vennene dine.