5-åring vet han skal dø og skriver sin egen dødsannonse – inkluderer spesielt ønske til foreldrene

Jeg vet ikke om jeg kan forestille meg noe verre smerte enn å miste et barn. Dessverre finnes det forræderske sykdommer som gjør at noen nærstående forsvinner alldeles for tidlig, også barn.

Små barn pleier å ha vanskelig for å forstå seg på døden, og det er ikke enkelt for voksne å prøve å forklare det. Denne fem år gamle gutten visste dog at han skulle dø, og tross at han bare var fem år gammel så virket han å håndtere det mer voksent enn noen andre.

Ryan og Emilie Matthias liv ble raskt forvandlet til et mareritt da de fikk vite at deres elskede sønn Garrett var rammet av kreft.

Begge hadde vanskelig for å akseptere at deres sønn ikke skulle være der med dem for alltid, og derfor snakket de aldri høyt om det faktum at kreften var dødelig.

Hva foreldrene dog ikke kunne feie vekk var sønnens ønske. Det var viktig for dem at sønnen fikk oppfylle sine drømmer og ønsker, så derfor snakket de med gutten om hvordan han ville ha det dagen han skulle gå bort.

«Vi hadde mange samtaler rundt «Når jeg dør så vil jeg ha det sånn…», og så videre», forteller mamma Emilie til WHO TV.

Deres lille kloke sønn hadde dog forstått at han ikke ville være der så mye lenger, derfor skrev han sin egen dødsannonse.

Femåringen skrev sin egen dødsannonse

Da foreldrene leste annonsen etter sønnens død ble de emosjonelle over at gutten fremdeles kunne få dem til å smile med sin «sans for humor».

«Det der er hans ord. Typisk ham», sier pappaen i et intervju.

Lille Garrett hadde blant annet ønsket å bli kremert i stedet for begravet. Dette siden det minnet ham om guden Thors mammas begravelse. Samt at han skulle kunne bli et tre etter kremeringen, som gorillaer kunne klatre i.

Her kan du lese hele dødsannonsen med femåringens ønskeliste.

Dette rørte meg. Kreft er en forferdelig sykdom. Alle våre tanker går til foreldrene. Hvil i fred, lille Garrett.