Foto: Twitter

8-åring kjemper for livet sitt etter at mobberne har tent på ham – nå samler nettet seg og viser sin støtte

Mobbing blant barn er noe som har pågått siden tidenes begynnelse. Som foreldre kan man ikke overvåke barnet døgnet rundt, men hva man kan gjøre – som er utrolig avgjørende, er å oppdra barna sine til å aldri mobbe eller mishandle noen. Jo flere som oppdrar barna sine til gode mennesker – desto bedre blir verden.

Men tross at så mange foreldre gjør en god jobb, så er det nesten ingen som klarer seg gjennom livet uten å ta imot fæle ord eller ydmykelse ved noe tilfelle.

Så finnes det ekstreme tilfeller. De som må opplyses som eksempel for å få verden – og fremfor alt foreldre, til å reagere.

En skolegutt i Ukraina kjemper nå for livet sitt, etter at mobbere gikk så langt at de tente ild på ham.

Ifølge Daily Mail lekte Kyrylo i en bakgård nær boligblokken sin da mobberne fikk øye på ham. Guttens mamma, Eugenia Yatsun, sa at mobberne ikke hadde noen grunn til å angripe sønnen hennes, og beskrev dem derfor som «monstre».

vitner har sagt at disse mobberne helte bensin på Kyrylos t-skjorte og bruke en lighter for å sette ild på den. Kyrylo falt ned skrikende mens mobberne så på og lo. De løp så fra stedet da forbipasserende skyndet seg til Kyrylo, og dro av den brennende t-skjorten.¨

Kyrylo kunne få alvorlige skader, og ble derfor hastet i ambulanse til Dnipros regionale barnesykehus. Legene utførte flere operasjoner for å gi ham en sjanse for å overleve, og fjernet skadet hud fra hodet, armene, overkroppen og hoftene.

Dr. Artem Posunko fra barnesykehuset sa: «Gutten var innlagt på sykehus i en alvorlig tilstand med alvorlige brannskader på 35 prosent av kroppen».

Foto: Credit: Shutterstock (stock photo)

Legene har også advart om at lille Kyrylo fremdeles er alvorlig skadet i hodet på grunn av hendelsen.

«Vi gjør alt for å holde liv i ham. Han er ved bevissthet og kan snakke, men skadene han er svært alvorlige og tilstanden er fremdeles livstruende», sa Dr. Posunko.

Mamma Eugenia, som aldri har forlatt sønnens side etter hendelsen, forteller til lokale medier om hendelsen: «Jeg lagde lunsj hjemme da noen barn løp inn og sa at Kyrylo var skadet. Jeg løp ut og så sønnen min ligge på bakken. Huden på magen og beina brant alvorlig. Han sa til meg at de gjorde det mot ham uten noen grunn. De er ikke barn, de er monstre».

Hendelsen er politianmeldt, og flere etterforskere arbeider nå med hendelsen.

Sånt skal bare ikke få skje. Derfor er det viktig at vi løfter frem slike hendelser, slik at foreldre kan snakke med barna sine om hva man skal gjøre og ikke gjøre. Del gjerne for å vise at du vil være med på å motvirke mobbing.