Foto: YouTube / Truly

Foreldre får autistiske sønner til å bo i et separat skjul – sier at det er «til deres eget beste»

De fleste foreldre vet hva som er best for deres barn. Men selv om de er overbevist om at de kjenner barna best, er det folk som hevder det motsatte og sier de har andre intensjoner. Det britiske paret Mark og Annie Montague har vært i en slik posisjon i flere år.

Den veien de har valgt for sine autistiske sønner er minst sagt omdiskutert, men selv er de fast bestemte for at de gjør det som er best for guttene. Se om du er enig.

Allerede da sønnene var to år gamle, merket Mark og Annie Montague at de var annerledes enn andre barn, ifølge Little Things.

«Du kunne komme hjem fra jobb uten å få noen som helst respons. Mark gikk inn og sa «Hei, gutter!», og de bare ignorerte ham. Jeg fikk ingenting tilbake fra dem. Vi kjente oss ikke elsket, eller hva?», sier Annie Montague mens hun ser på sin mann Mark under et TV-intervju.

Ble mer og mer aggressive

Det skulle snart vise seg at guttene deres hadde alvorlig autisme. De viste ingen følelser, og var ofte frustrerte.

Foto: YouTube/truly

«Deres oppførsel ble mer og mer destruktiv med tiden. De ødela alt, de veltet alt, de kastet alt, de smurte ut mat», sier Mark i Trulys innslag.

«Kunne ikke ha møbler»

«På grunn av guttenes oppførsel kunne vi ikke ha møbler. Alt måtte skrus inn eller holdes i høyden», legger Annie til.

«Begge guttene har rømt herifra fem eller seks ganger mellom seg. Vi har måttet koble inn politiet, helikopter og politihunder», sier hun til Truly.

Foto: YouTube/truly

Flere som jobber innen psykiatri og spesialisering i autisme har sagt at guttene aldri kan forandres.

Mark og Annie har flere ganger hørt at guttene aldri kan bo for seg selv. Flere har anbefalt at guttene flyttes til institusjon.

Prøvde alternativ metode

«Hver ekspert sa at de burde skrives inn på institusjon. Men det var ikke bare dem, men også venner og familie», sier Mark.

Foto: YouTube/truly

Men foreldrene kunne ikke gjøre det. Tanken på å sende bort guttene sine gjorde vondt i hjertet, så de lot dem bo hjemme. De valgte dog å bruke alternative hjelpemiddel, og brukte en metode anvendt av en annen forelder til et barn med alvorlig autisme.

Har gitt resultater

For at guttene ikke skal kunne rømme hjemme fra, og for at de skal føle seg sikre og trygge – ifølge foreldrene – så bor de i et eget skjul på tomten.

Guttenes skjul har store låser, men dette er ifølge Mark og Annie for guttenes egen sikkerhet.

Foto: YouTube/truly

I guttenes skjul får de hjelp av eksperter som møter guttenes sosiale behov, og Mark og Annie opplever at resultatene har vært positive, da guttene utvikles på et emosjonelt plan.

Se mer i innslaget nedenfor: