Barnepsykologens advarsel: Derfor skal du ikke kysse barna dine på munnen

Å kysse og klemme sine barn er svært vanlig, men det er ulike meninger om det er greit eller ikke å kysse barna på munnen.

Etter at artist og modell Victoria Beckham delte et bilde på Instagram der hun kysser sin datter på munnen, har debatten kokt og nå gi kommer psykologene med sine svar.

Etter at Victoria Beckham delte et bilde på sosiale medier der hun kysser sin datter på munn, har diskusjonene herjet. Noen mener det er ekkelt, mens andre mener at det bare er et tegn på kjærlighet. Debatten førte til at barnepsykolog Charlotte Reznick gikk ut med en yrkesprofesjonell dom. Ifølge henne bør man aldri kysse barna på munnen.

– Hvis du har begynt å kysse barna dine på munnen, når skal du slutte? Det blir veldig forvirrende, sier Reznick ifølge Daily Mail.

 

Foto: Flickr

Barnepsykologen forklarer sitt synspunkt med at barns bevissthet rundt seksualitet begynner tidlig, så selv uskyldige kyss kan skape følelsesmessige bånd som er forvirrende for barna. Hun mener at selv om det ikke gjør noen skade å kysse barna når de er babyer, så behøver man ikke som voksen å begynne med det i det hele tatt fordi barna kan bli forvirret senere.

– Når et barn blir fire, fem eller seks år gammel så begynner deres seksuelle bevissthet (for enkelte enda tidligere), og da kan et kyss være stimulerende for dem, sier Reznick.

– Om noen skulle spørre meg om når de skal slutte å kysse sine barn på munnen, så ville jeg svart at det skal de slutte med med én gang, sier hun til avisen.

Bildet som førte til debatt i sosiale medier: 

 

Happy Birthday baby girl We all love you so much X @davidbeckham @brooklynbeckham kisses from mummy X

Et innlegg delt av Victoria Beckham (@victoriabeckham)

Det er likevel ikke alle psykologer som er enig. Ifølge avisen The Sun kritiserer psykolog Sally-Anne McCormack Reznicks synspunkt.

– Det er virkelig ikke slik at kyss på munnen er forvirrende på noen som helst måte. Det er som å si at amming er forvirrende, sier McCormack. Hun får medhold av legen Fiona Martin som mener at kyss bare kommuniserer til barna at du elsker dem.

Reznick holder likevel fast ved sin mening om at man aldri bør kysse barna på munnen fordi de klarer seg fint uten det.

Hva mener du om å kysse barna på munnen, er det greit eller ikke? Legg gjerne igjen en kommentar og del artikkelen videre på Facebook.