Foto: Privat/Politiet

Ber om hjelp til å finne Julian (23) – har vært savnet i ti dager

Julian Montague (23) ble meldt savnet forrige uke i Ålesund og siden har det pågått søk etter mannen.

Torsdag ettermiddag landet Tim Montague på Ålesund lufthavn, han er faren til Julian. Han reiste fra USA for å hjelpe til i søket etter sønnen.

Politiet kunngjorde forrige torsdag at de ikke lenger vil gjennomføre søk utendørs, selv om etterforskningen pågår med full styrke.

– Vi hadde et tre timers møte med politiet i går, og de informerte oss grundig. Det er imponerende å se hvor omfattende søket har vært, forteller Tim til Sunnmørsposten.

23-åringen har levd i Norge i fem år, og ifølge faren hans, har han alltid hatt en lidenskap for datateknologi. Han var i Ålesund for å utdanne seg til dataingeniør.

 Tim og sønnen Julian i Ålesund da faren var på besøk i fjor. FOTO: PRIVAT/POLITIET

Faren forteller at han sist snakket med sønnen 7. februar, i en familiesamtale på Zoom.

– Han virket helt normal da, så nyheten om at han hadde uttrykt selvmordstanker kom som et sjokk. Julian var en kjærlig og omsorgsfull person, opptatt av miljøet og menneskene rundt seg. Det var ingen tydelige tegn på at noe var galt.

Ifølge Montague ble det funnet flere tegn i leiligheten til sønnen som indikerte at han kan ha slitt med selvmordstanker. Han skal også ha lagt fra seg penger, mobiler og bankkort.

– Politiet fortsetter arbeidet, men vi står uten klarhet i hva som kan ha skjedd. Det er veldig merkelig, sier Tim og fortsetter:

– Vi håper å finne Julian i live, men må innse at sjansene for det avtar. Likevel holder vi fast ved håpet.

Julian savnet i ti dager

Tim har også delt en oppdatering på Facebook hvor han ber om hjelp til å finne sønnen.

“Det har vært noen fascinerende dager. Julian har vært savnet i 10 dager i dag. Vi har en enorm følelse av hast og håp. Vi tror at Julian meget vel kan være i live og midt i en psykisk helsekrise. Julian var elsket av så mange lokale, det har vært fantastisk å lære om hans innvirkning på medstudenter, kolleger og kjære.

Jeg vil takke min familie, det norske folk, politiet, alle frivillige og givere som arbeider for å hjelpe oss med å finne Julian. Vi leter fortsatt etter en ekspert på savnede personer for å hjelpe til med å lede søket vårt. Hvis du har kontakter med internasjonal erfaring med savnede personer, vennligst videresend dem til [email protected]
Vennligst fortsett å hjelpe oss med å finne Julian!”

Been a fascinating few days. Julian has been missing for 10 days today. We have a tremendous sense of urgency and hope….

Posted by Tim Montague on Sunday, March 3, 2024

Vi håper inderlig at Julian blir funnet i god behold.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev