Den dødssyke 18-åringens siste ønske rører alle til tårer – dette sier han

Den svenske 18-åringens siste ønske rører alle til tårer.

I 2016 hadde den da 17 år gamle Alexander Falk fått vite at han ikke ville overleve kreftsykdommen som hadde rammet ham. Beskjeden var tung, men han valgte å medvirke i en gala for barn rammet av kreft for å spre informasjon og hjelpe andre som var rammet av sykdommen. Siden den gang har tusenvis av svensker fulgt kampen hans, men han døde dessverre i mars dette året.

Før han gikk bort kom han med en viktig beskjed som alle bør får med seg.

I kveld sendes programmet «Barnecancergalan» på TV i Sverige, et program hvor flere kjente stiller opp og hvor barn og unge rammet av kreft forteller sine historier.

Formålet er å samle inn penger til forskning og støtte for unge mennesker som er rammet av kreft. For et år siden var Alexander Falk med i programmet, men i år er han sterkt savnet.

Mange ble engasjert i hans liv og historie etter at programmet lagde et innslag om han i 2016.

Brant for å informere andre

For Alexander ble det viktig å informere og spre kunnskap om kreft hos barn. Derfor valgte han å oppdatere sosiale medier med ærlige innlegg – alt fra bilder av en «vanlig» 17-åring sitt liv til bilder fra sykehussengen når sykdommen hadde tatt overhånd.

Alexander brant for å spre informasjon om sykdommen til andre rammede og deres pårørende, og han gjorde det alltid med et glimt i øyet og livsgleden i behold. Dette berørte tusenvis av mennesker som fulgte historien hans i sosiale medier.

Alexanders siste ønske

Alexander hadde et ønske – å la alle få vite hva sykdommen gjør med seg. Derfor ba han følgerne sine hjelpe ham med å spre budskapet videre.
– Han tenkte på det en stund, og så ba han meg følge ham hele veien. «Da vil jeg at du skal følge meg selv i den siste, vanskelige slutten, så alle forstår hvor vanskelig det er å dø av kreft når man ennå er et barn», sa han. Alexander var en unik og fantastisk person, sier Ann-Sofie Carringer til svenske Expressen etter å ha laget en dokumentarfilm om Alexander.

Her kan du se et innslag om Alexander fra Barnecancergalan 2017:

Del gjerne for å spre Alexander sitt budskap. Hvil i fred.